Передплата 2024 «Добрий господар»

Варшава пояснила про що йдеться в ухваленому проекті Закону про Інститут національної пам'яті

  • 27.01.2018, 16:20
  • 775

Польський закон про кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів стосується лише тих, хто публічно заперечує ці події, і не стосується дослідників.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Польщі, поширеній в суботу польським агентством PAP.

«У зв'язку із заявою МЗС України з приводу прийняття 26 січня 2018 року Сеймом Польщі закону «Про внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті...» повідомляємо, що законотворчий процес вищевказаного правового акту ще не завершений», - йдеться в заяві МЗС Польщі.

Як зазначили у польському відомстві, наміром ініціаторів закону була протидія «запереченню або зниженню відповідальності винних у злочинах, скоєних колабораціоністами Третього Рейху». У заяві наголошується, що законопроект стосується лише тих осіб, які «публічно і всупереч фактам заперечують наявність вищевказаних злочинів».

У польському міністерстві також наголосили, що наукова і художня діяльність «не є предметом злочину за змістом даного закону».

Польська сторона також підтвердила свою готовність будувати відносини стратегічного партнерства з Україною. «Проте, як ми неодноразово заявляли, це партнерство повинне бути засноване на правді», - заявили у польському зовнішньополітичному відомстві.

Схожі новини