Передплата 2024 «Добра кухня»

Париж потерпає від потужної повені

  • 27.01.2018, 13:49
  • 971

За останні два дні вода в річці Сені в Парижі піднялася більше ніж на п'ять метрів, що в тричі вище норми, і продовжує підніматися. Пік паводку очікується з суботи на неділю, 27 - 28 січня, повідомляє Euronews.

Як зазначається, через підвищення рівня Сени прибережні будинки та заклади в Парижі опинилися перед ризиком затоплення. Деякі підвальні приміщення у прибережній зоні вже підтоплені. Лувр закрив частину залів, зокрема експозицію відділу ісламського мистецтва, яка розташована у підваольному приміщенні музею.

Очікується, що рівень води може сягнути щонайменше шести метрів, що на чотири метри більше за нормальний рівень.

Судноплавство на Сені, включно з відомими туристичними круїзами, тимчасово перервано. В паризькому передмісті Вільньов-Сен-Жорж повінь змусила жителів пересуватися на човнах.

Також заявляють, що через повінь місто заполонили щурі, яких вода вигнала з каналізацій і тунелів метро, пише France 24. Їхня кількість у місті стає більш помітною.

Статуя кримського солдата, відомого як Зуав, на мості Альма, вже довгий час використовується для вимірювання рівня води у річці. У п'ятницю рівень води досяг середини стегна статуї Зуава. Це не так високо, як під час відомої повені 1910 року. Тоді рівень води досяг шиї солдата, перевищив нормальний на 8,7 метрів і частина міста була затоплена протягом двох місяців.

Французька метеослужба повідомила, що нинішній зимовий період - третій за кількістю опадів за всю історію спостережень.

Мер Парижа Анн Ідальго заявила, що місто впорається з повінню. За її словами, високий рівень води в Сені буде спостерігатися і наступного тижня. Вода буде спадати повільно через підтоплення земель у регіоні.

Схожі новини