Передплата 2024 ВЗ

Злочини проти Майдану розслідує прокурор-антимайданівець

  • 24.01.2018, 11:16
  • 737

Після швидких судів учасників акцій протесту доправляли до СІЗО.

Прокурор Павло Головко, який у 2014 році виступав в суді проти активістів Революції Гідності працює в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, який розслідує злочини проти Майдану.

Про це йдеться у розслідуванні "Прокурори Майдану" для програми "Наші гроші".

Журналісти нагадали, що прокурор Головко виступав проти активістів Майдану Романа Тисівського і Едуарда Крижанівського.

Дружина Павла Головка - Аліна Головко - також виступала в суді проти активістів Революції. Ще під дівочим прізвищем Мінчук вона клопотала про тримання під вартою 72-річного пенсіонера Миколи Пасічника. Окрім того, Мінчук-Головко 25 січня просила суд взяти під варту іншого активіста - Василя Слівінського.

Нині Павло Головко працює старшим слідчим в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, який займається саме розслідуваннями злочинів проти Майдану і Революції. У своїй анкеті доброчесності він зазначив, що не вчиняв дій, які компрометували б його або прокуратуру загалом і які б змусили сумніватися в його об’єктивності і незалежності. Так само анкету заповнила і Аліна Головко, яка нині працює в Київській місцевій прокуратурі №6 (Печерський район).

Начальник Департаменту Сергій Горбатюк пояснив, що має обмежений вплив на добір кадрів у цей підрозділ. Він додав, що бере на себе відповідальність за взяття в штат Павла Головка.

Також журналісти виявили, що подружжя у цьогорічних деклараціях вказало нову нерухомість, придбану в червні минулого року - два будинки в с. Велика Бугаївка біля Києва. За даними програми, ринкова ціна такої нерухомості становить не менше 1,3 мільйона гривень. Водночас в декларації вартість нерухомості не вказана. Місячна зарплата прокурорської сім’ї становить не більше 30 тисяч гривень на одного.

Торік у декларації Головки вказували, що мають 1,3 мільйона гривень готівкою, цього року їхні заощадження зросли на 100 тис. гривень.

Джерело: ТСН

Схожі новини