Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівський готель на вимогу мерії демонтував скляну надбудову

  • 23.01.2018, 14:15
  • 1 653

У Львові «Гранд Готель» демонтував скляну надбудову, яка була встановлена наприкінці минулого року зі сторони проїзду Крива Липа.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

За інформацією керівниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, скляна надбудована на верхній терасі готелю дисонувала із існуючою забудовою.

«З огляду на те, що готель знаходиться в історичній частині міста і сам є пам’яткою архітектури, ми звернулися листом до керівництва готелю щодо демонтажу цієї скляної надбудову. Керівництво «Гранд Готелю» без жодних спротивів демонтувало надбудову», – повідомила Лілія Онищенко.

Зазначимо, за даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Холдинг «Гранд Готель» належить депутату ЛМР фракції «БПП» Григорію Козловському.

Зазначимо, «Гранд Готель» відкрився у 1893 році. Будівля спершу була виконана у стилі ампір, але у 1892-1893 роках була перебудована за проектом Еразма Гарматника, і отримала той вигляд, який в основному зберігся і донині. У 1930-их роках здійснили перепланування першого поверху. Після Другої світової війни тут спочатку був готель «Львів», а пізніше «Верховина». У 1991–1992 роках була проведена реконструкція і реставрація. Чергова реконструкція відбулася у 2014 році.

Крім цього повідомлено, що міська влада скерувала документи на демонтаж незаконної надбудови у житловому будинку на вул. Генерала Чупринки, 62. Про надбудову на будинку у депутатському запиті на сесії 26 жовтня 2017 року повідомляв депутат від ВО «Свобода» Андріан Гутник.

Як повідомили ZAXID.NET в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, квартира, над якою влаштували надбудову, оформлена на матір Олега Петрика, артиста Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Схожі новини