Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські заробітчани найбільше страждають від трудової експлуатації у Росії і Польщі

  • 29.07.2017, 17:53
  • 1 746

Кожен п’ятий українець готовий погодитися на ризиковане працевлаштування, що загрожує експлуатацією.

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні з початку поточного року надало допомогу 639 українцям, які постраждали від торгівлі людьми (більше 90% - від трудової експлуатації). Про це йдеться в прес-релізі представництва МОМ в Україні, поширеному в п'ятницю, 28 липня, напередодні Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми (30 липня).

«З січня по червень поточного року МОМ надала допомогу 639 особам, які постраждали від торгівлі людьми, що на 30% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Більше 90% постраждалих в результаті трудової експлуатації, понад 80% постраждалих на території сусідніх держав, переважно Російської Федерації та Польщі», - йдеться у повідомленні.

Голова представництва МОМ в Україні Манфред Профазі заявив, що сьогодні кожен п'ятий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію працевлаштування, що може закінчитися його неправомірною експлуатацією. На думку Профазі, це загрозлива тенденція, яка з року в рік зростає.

Загалом, з 2000 року представництво МОМ в Україні допомогло понад 13400 постраждалим від торгівлі людьми повернутися до життя, вільного від експлуатації. Допомога організації залежно від індивідуальних потреб включає юридичні консультації та представництво у кримінальному та цивільному суді, медичну та психологічну допомогу, забезпечення притулку, професійну підготовку та надання невеликих грантів для підтримки тих постраждалих від торгівлі людьми, які прагнуть започаткувати власний бізнес.

Організація також запустила оновлений сайт Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та для консультування мігрантів. Інформація на сайті попереджає про загрози торгівлі людьми і допомагає більше дізнатися про безпечну міграцію і специфіку працевлаштування за кордоном.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини