Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Родини українських політв’язнів звернулися до Макрона напередодні його зустрічі з Путіним

  • 28.05.2017, 18:01
  • 1 140

Українці попросили президента Франції зробити все можливе для звільнення всіх політичних заручників Кремля.

Родичі українських політичних в’язнів, яких утримує Кремль, звернулися до президента Франції Емманюеля Макрона напередодні запланованої на понеділок, 29 травня, його зустрічі з президентом Росії з проханням, щоб він вимагав від Путіна звільнення заручників.

Окрім членів родин свої підписи під листом поставили також українські діячі громадських організацій і правозахисники. У посланні до президента Франції названо прізвища осіб репресованих на анексованому Росією Кримі та українців, які перебувають в російських арештах і тюрмах. Це, зокрема, Олег Сенцов, Олександр Кольченко та інші.

Автори листа зазначили, що на Кримському півострові панує атмосфера терору і жаху, яка характерна для російського авторитарного правління, що застосовує репресії і дискримінацію по відношенню до людей, які виступають проти російської окупації.

«Ми звертаємося до Вас, пане президенте, передати Владіміру Путіну наші вимоги про звільнення всіх політичних заручників Кремля ... і посилити санкції проти Росії ...», - написали автори листа до президента Макрона.

Джерело: УТ

Схожі новини