Передплата 2024 «Добрий господар»

Французькі фахівці цього тижня нададуть свої висновки щодо будівництва сміттєпереробного заводу

  • 22.05.2017, 19:51
  • 1 440

Також вони представлять на розгляд громади Великих Грибовичів проект рекультивації полігону.

Цього тижня французька компанія «Еджіс» надасть висновки, на якій ділянці найкраще і найоптимальніше будувати завод з глибинної переробки відходів. Про це 22 травня під час спільної зустрічі голови ЛОДА та голови ЛОР щодо ситуації з вивезення та захоронення сміття зі Львова розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, компанія «Еджіс» також презентує мешканцям навколишніх сіл проектну частину рекультивації полігону в с. Великі Грибовичі. Зараз французькі експерти працюють над ТЕО нового заводу та мають надати рекомендації щодо ділянки для такого будівництва.

Андрій Садовий зазначив, що наразі лише 3 міста з 19, які підписали меморандум, уклали угоди і приймають ТПВ зі Львова.

«Станом на сьогодні з об’єму орієнтовно 600 тонн ми маємо можливість стабільно вивозити лише 80 тонн. Фактично, три міста плюс частково Жидачів долучились. Тривають складні перемовини з іншими містами, проводяться громадські слухання, проводяться сесії міських рад. Але факт є фактом: ми маємо сьогодні лише часткове виконання меморандуму. Ситуація дуже складна. Кошти на вивезення сміття ми маємо, але наявність коштів не вирішує проблему», ― пояснив мер Львова.

Садовий додав, що цього тижня французи фіналізують ділянку, де найкраще і найоптимальніше будувати завод з глибинної переробки відходів. Місцевим мешканцям представлять презентації. Також французькі фахівці приступили до роботи над ТЕО самого заводу, який має бути сучасний, з максимально глибинною переробкою відходів.

«Щодо ділянок, є декілька ділянок, які були нам надані через обласну адміністрацію, які були більш готові. Буде кінцеве рішення компанії «Еджіс», воно автоматично буде публічним для громади міста Львова. Французи дадуть висновок щодо тої ділянки, яка найкраще підходить. По «Сірці» був експертний висновок комісії на чолі з академіком Юхновським, які чітко сказала, що там недопустимим є будівництво будь-якого об’єкту поводження з ТПВ», ― розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини