Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Євреї, які прославили Львів»

  • 15.05.2017, 20:22
  • 3 350

На традиційному LvivKlezFest-2017 буде насичена програма та чимало новинок.

З 15 травня по 4 червня у Львові триватиме традиційний фестиваль єврейської музики — LvivKlezFest-2017 (логотип на фото). Цьогоріч організатори розширили програму і тривалість фесту (три тижні). Участь беруть виконавці з десяти країн світу. У фіналі гостей очікує гала-концерт просто неба на площі Ринок.

Фестиваль стартує з екскурсій єврейським кварталом. У Львівському історичному музеї — виставка «Раритети єврейської спадщини». Там будуть експонувати предмети іудаїки із приватних колекцій. У рамках фестивалю відбудуться ще дві унікальні виставки — «Гебрейський світ» (з колекції Львівської національної галереї мистецтв), фотовиставка «Євреї, які прославили Львів». Остання фотоекспозиція буде інстальована просто неба на території Простору трьох синагог, що на площі Арсенальній, 5.

Меломани зберуться в Італійському дворику на концерті. Виступатиме оркестр єврейської музики (під керівництвом Лева Фельдмана з Чернівців). У Першому театрі для дітей та юнацтва — концерт пам’яті Альфреда Шраєра за участі клезмерів з Дрогобича. Біля скульптури Діани — костюмована театральна хода та проект «Танцюють усі!». На гостей очікує майстер-клас єврейського танцю.

Краще пізнати єврейську культуру зможуть не лише дорослі. У парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького відбудеться дитяче свято «Цигеле-мигеле» та кулінарне шоу.

Схожі новини