Передплата 2024 ВЗ

На Луганщині спецслужби затримали учасника газових угод часів Януковича

  • 10.04.2017, 19:29
  • 784

У результаті газової оборудки держбюджет недоотримав понад двадцять мільйонів гривень.

У Луганській області працівники Служби безпеки України затримали учасника газових оборудок часів Віктора Януковича. Про це повідомили у прес-службі СБУ у понеділок, 10 квітня.

"Мешканець Сєвєродонецька був керівником фіктивної фірми, через яку відмивалися гроші ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України». Оперативники спецслужби, зокрема встановили факт незаконного заволодіння цією комерційною структурою державним скрапленим газом на майже шістдесят мільйонів гривень. За висновками експертів, у результаті оборудки держбюджет недоотримав понад двадцять мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у вересні 2016 року зловмисника, який переховувався в Росії, було оголошено у розшук. За дорученням Генеральної прокуратури, силовики затримали чоловіка у Старобільську на Луганщині, куди він прибув у власних справах.

"Ділку оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених одразу дев'ятьма статями Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - додали у відомстві.

Джерело: УТ

Схожі новини