Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Колишній керівник Тернопільщини помер після катувань грабіжників

  • 27.02.2017, 19:00
  • 2 274

Надзвичайна подія у Тернополі — після побоїв, отриманих внаслідок розбійного нападу, помер бізнесмен на ринку паливно-мастильних матеріалів.

А ще раніше - колишній голова обласної ради, екс-перший заступник голови ОДА (у часи президента Л. Кучми), 67-річний Анатолій Жукінський.

За попередніми даними, двоє невідомих злочинців у балаклавах ввечері минулої п’ятниці підстерегли пенсіонера біля його гаража, що у самому центрі Тернополя. Судячи з характеру травми на голові і загубленої обойми з трьома патронами, ударили його бойовим пістолетом Макарова. Як розповідав сам потерпілий згодом, його заштовхали всередину, скрутили руки скотчем, накинули на голову поліетиленовий пакет і, погрожуючи задушити, вимагали грошей. Забрали півтори тисячі гривень, які мав при собі, золоті прикраси та iPhone.

Лише через півтори години після того, як прийшов до тями, Анатолій Жукінський зумів вибратися з гаража, доповз до найближчої крамниці, де і викликали поліцію. Лікарі з “швидкої” діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні садна обличчя. Ще в суботу екс-голова облради давав покази слідчим, а в неділю зранку його не стало — помер від інфаркту...

Жукінський народився і весь час жив у Тернополі. Закінчив місцевий фінансовий інститут (там, де вчився колись Віктор Ющенко), працював на багатьох керівних посадах. Входив до Ліберальної партії, яка свого часу підтримувала Ющенка. Але коли той став президентом, проти Жукінського порушили кримінальну справу, звинувативши у придбанні за бюджетні кошти автомобіля “Тойота Ленд Крузер”. Справа (про її розгляд свого часу писав “Високий Замок”) закінчилася нічим — місцеві депутати не дали згоди на покарання чиновника. Після пережитого Жукінський зник з публічного життя...

Покійного голову облради Жукінського запам’ятають у Тернополі не тільки як чиновника, бізнесмена, а й мецената. Жертвував чималі кошти на побудову пам’ятника Патріарху Йосифу Сліпому, доклався до видання багатотомного «Тернопільського Енциклопедичного Словника», багатьох інших ініціатив.

Схожі новини