Передплата 2024 ВЗ

...І джаз на балконі кабінету міського голови

  • 05.05.2016, 10:30
  • 2 126

З нагоди ювілею реалізовують проект «760 років унікальних історій. Розкажи свою!»

...І джаз на балконі кабінету міського голови
...І джаз на балконі кабінету міського голови

У Львові стартували святкові заходи, присвячені 760-й річниці від першої згадки про Львів. Цього року святкування уродин міста збіглися з Великодніми святами. Акції та різні заходи триватимуть до 9 травня. За інформацією управління туризму, в цей період у Львові очікують 200-250 тисяч туристів з України та з-за кордону. Цьогоріч святкування Дня Львова проходить під назвою «760 років унікальних історій. Розкажи свою!».

Суть проекту — компетентні люди розкажуть історії районів за межами історичного ареалу — Левандівки, Рясного та Збоїщ. Також там відбудуться святкові концерти, квести.

Головні святкування розгорнуться з п’ятниці, 6 травня. У цей день Львів традиційно вшановує святого Юрія, який є покровителем міста. У храмі Святого Юра відбудеться святкова літургія. Тим часом на площі Ринок зберуться поціновувачі солодощів. Там будуть встановлювати рекорд України зі зведення найбільшого будиночка із пряників. Після рекорду — молодіжний флеш-моб «Львів 760».

З 6 по 9 травня у дворику Ратуші відгримить етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Щоб послухати джаз, доведеться викласти з гаманця 70-150 гривень.

7 травня — урочиста сесія Львів­ської міської ради, де вручать відзнаки заслуженим людям. На балконі кабінету міського голови Львова обіцяють джаз. Традиційно на День міста відбувається міська хода — від лицарів до королів та представників різних верств населення. Колони проходитимуть таким маршрутом: площа Міцкевича, проспект Свободи, вул. Беринди, фініш — на площі Ринок.

Свято фінішує 9 травня. Головна подія цього дня — урочиста інавгурація Вроцлава як столиці європейської культури. Нагадаємо, впродовж квітня у польському Вроцлаві тривав проект львівської вулиці. Цього року Львів розділяє разом з Вроцлавом титул «Європейська столиця культури».

На урочистій інавгурації Вроцлава виступить письменник Юрій Андрухович та гурт Karbido, польські групи Piotr Baron Quartet, DagaDana, а також Львівська школа джазу та сучасної музики...

Гості заходу — Кшиштоф Май, директор програми «Європейська столиця культури 2016», Домініка Кавалерович, керівник програмної команди «Європейська столиця культури 2016», Ярослав Брода, керівник департаменту культури Вроцлава.

Фото зі сайту ЛМ

Схожі новини