Передплата 2024 «Добра кухня»

«Саме на таких патріотичних творах буде виховуватися нове покоління українців»

Ліцей імені Героїв Крут започаткував фестиваль військово-патріотичного мистецтва

Фото: Ліцей імені Героїв Крут у Львові
Фото: Ліцей імені Героїв Крут у Львові

На вихідних у Львівському ліцеї імені Героїв Крут відбувся фестиваль військово-патріотичного мистецтва «Арт-А». Участь у ньому брали 150 кадетів, які навчаються у різних закладах оборони та безпеки, а також у військових ліцеях зі всієї України.

Започаткував фестиваль Львівський ліцей ім.Героїв Крут. Співорганізатори фестивалю: департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОВА, а також департамент освіти і науки ЛОВА.

За словами керівництва військового ліцею, мета такого фестивалю — патріотичне виховання молоді, а також відкриття молодих талантів…

«З'являються нові аудіо та візуальні твори, присвячені сучасним героям російсько-української війни, — зауважили у ліцеї. — Такі твори варто популяризувати серед молоді. Гасло нашого фестивалю — „Мистецтво, створене кадетами“. Юнаки та дівчата, які самі одягнули військові однострої, зможуть глибше відчути та точніше передати своїм одноліткам героїзм наших військовослужбовців».

Кадети брали участь у п’ятьох номінаціях: солісти-вокалісти, вокальні ансамблі, живописна, графічна, декоративно-тематична композиція, хореографічна композиція та сучасна хореографія, художнє читання та авторська поезія.

До складу журі, яке оцінювало творчість кадетів та давало рекомендації, увійшли відомі митці, серед яких — професор Національної академії мистецтв, мистецтвознавець і художник Роман Яців, заслужений працівник культури України, відомий хореограф Побєда Харісов, учасник бойових дій, заслужений діяч мистецтв України режисер Олексій Кравчук та відомий співак і композитор Назар Савко.

«Саме на таких патріотичних творах буде виховуватися нове покоління українців, які розуміють ціну незалежності та свободи і будуть готові захищати свою державу, — наголошують у військовому ліцеї. — Саме таких багато серед ліцеїстів-крутян, які після навчання стають офіцерами сектора оборони і безпеки».

Переможцем серед читців став: Юрій Брежницький (Обласний ліцей з ПВФП імені Костянтина Острозького, м. Острог). У номінації живописна / графічна / декоративно-тематична композиція перемогла крутянка Андріана Данилів. Хореографічна композиція відзначалася видовищними номерами. У цій номінації перемогу здобули ліцеїсти-крутяни.

Серед сольних виконавців переможцем став крутянин Гнат Халавко (він поєднав спів з грою на саксофоні). Ще одна співоча номінація — вокально-інструментальні ансамблі. Перше місце — в ансамблю Військового ліцею Державної прикордонної служби України.

Схожі новини