Передплата 2024 «Добра кухня»

Що таке Футон та його відмінності

Поради по Футонах: чим відрізняється футон від матраців, що краще диван футон чи ліжко, як вибрати правильний футон Woodman та навіщо він потрібний

Що таке футон?

Визначення футона

Футон традиційно вважається матрацом, що кладуть на поверхню для більшого комфорту. Проте ці меблі зазнали деякої еволюції, і футони від WoodMan — це окремі предмети інтер'єру з функціями диванчику.

Історія походження футона

Цей мінімалістичний аксесуар бере свої початки з Японії 13 століття, коли футони вважалися ознакою заможності. Стандартні великі сім'ї потребували більше спальних місць, а оскільки будинки були маленькі, то гнучкий футон став тодішнім спасінням — вдень матрац скручували та ховали до шафи.

Основні характеристики футона

Розкладне крісло-футон — це надзвичайно функціональний предмет меблів. Екологічні вироби компанії WoodMan складаються з масиву дерева бука натуральних кольорів. Розмір ви можете обрати на свій розсуд: з шириною 120 см або 90 см.

Переваги футона

Мультифункціональність футона

З легкістю розміщуйте футон в обмежених просторах і навіть на терасі - він подарує вам незабутні миті відпочинку.

Зручність та комфорт

Через особливо м’яку оббивку і зручну основу, часопроведення на наших виробах стає комфортним релаксом і ви точно отримаєте насолоду ввечері з друзями і близькими.

Економія простору

Мінімалістичний дизайн футона дозволяє вам економити простір вдень та розкласти додаткове спальне місце, якщо цього потребують гості, що залишаються наніч.

Стильний дизайн

Трендові відтінки оббивки і еко-гама дерев’яного каркасу створюють неперевершений інтер'єр і родзинку, якої бракувало у вашому житлі. Ви також можете сформувати чарівний акцент яскравими кольорами, що поєднуватимуться з тоном оселі.

Різновиди футонів

Диван-футон ALLEGRO vs крісло-футон LAYTI-90
Диван-футон ALLEGRO vs крісло-футон LAYTI-90

Футон диван

Цей тип меблів з першого погляду схожий на невеликі диванчики, але має суттєву різницю — низький каркас, і тому відносяться до відпочинкових меблів.

Футон крісло

Такий виріб відрізняється від футонів-диванів своїм розміром — вони розраховані на менше людей і мають ширину 90 см, на відміну від 120 см.

Футон ліжко

Перетворити сидіння на спальне місце зможе навіть дитина: зі стильного диванчика футон без зусиль трансформується у зручне ліжко.

Футон матрац

Традиційний японський футон — це, як правило, комфортний матрац, що захищає основне покриття від забруднення і забезпечує кращий сон завдяки ортопедичній структурі.

Матеріали для виготовлення футонів

Бавовна

Гіпоалергенний та доступний по ціні матеріал, що не шкодить здоров’ю і підходить для довгої служби.

Льон

Ще одна еко-текстура, цупкіша за бавовну та витриваліша до зовнішнього середовища.

Вовна і шерсть

М’який і приємний на дотик матеріал. Вовна належить до дорожчого сегменту, проте її ціна компенсується гарантованою якістю.

Латекс

Ця тканина потребує ретельної синтетичної обробки. Її переваги — надзвичайна міцність, що дозволяє розташовувати вироби на відкритому повітрі.

Як обрати ідеальний футон?

Розмір та форма футона

Проаналізуйте своє житло та ретельно виміряйте простір. Футони WoodMan виробляються у таких розмірах- 80×200 см Allegro, 90×200 см Layti-90, 140×200 см Layti-140.

Жорсткість футона

Залежно від ваших фізіологічних потреб, також треба звернути увагу на жорсткість. Футон із більшим показником стане чудовою опорою для проблемної спини.

Вартість та якість

Не забудьте потурбуватися про те, скільки прослужить вам новий аксесуар. Часто ціна може вас здивувати, але футон радуватиме вас роками.

Як доглядати за футоном?

Регулярна чистка

Намагайтесь стежити за зовнішнім станом своїх меблів та чистити оббивку і каркас із певною періодичністю.

Зберігання футона

Залежно від якості тканини, ваш елемент інтер'єру може швидко вигоріти на сонці, з чим треба бути обережним. Проте гарантуємо безпечне користування нашими виробами на подвір'ї чи терасі під сонцем.

Запобігання деформації

Намагайтесь не перевищувати рекомендовану вагу для цих меблів (200 кг), внаслідок чого каркас може зазнати неприємної поломки.

Чи можна перетворити футон на диван або крісло?

Технології трансформації футона

Ми розробили надзвичайно легку комплектацію наших футонів, що полегшить їх розкладання. Вам не знадобляться жодні інструменти — лише дбайливі руки.

Практичні поради щодо трансформації

Футон трансформується за принципом «книжечки»: просто опустіть спинку, складіть ніжки, розгорніть матрац — і вуаля! Ви готові до сну!

Футони в інтер'єрі

Використання футона в різних приміщеннях

У вітальні вони можуть створити атмосферу затишку та релаксу, яка ідеально підходить для вечірнього відпочинку. У кабінеті або робочому просторі футон може слугувати як м’яка зона для креативності та зберігання енергії. А в гостьовій кімнаті він може стати незамінним помічником прийому гостей, перетворюючись з дивану на зручне ліжко.

Стильні дизайнерські рішення

Адаптативні футони виглядатимуть гармонійно як в мінімалістичному інтер'єрі з простими лініями та нейтральною палітрою, так і в еклектичному, де різноманітність текстур і кольорів є ключовими.

Як обрати ідеальний футон для свого інтер'єру?

Розпочніть з визначення стилю вашого інтер'єру та підберіть відповідну модель. Зверніть увагу на якість матраца — це важливий аспект для забезпечення комфорту та здорового сну. Врешті-решт зупиніться на певному кольорі, що прикрашатиме ваше гніздечко.

Де придбати футон від WoodMan?

Ви можете придбати на нашому сайті меблів Woodman.ua оригінальні футони WoodMan у Львові, Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові та інших містах України. Ми гарантуємо високу якість наших виробів та довготривале користування. Замовляйте вже сьогодні і насолоджуйтеся відмінними меблями у своєму помешканні!

Схожі новини