Передплата 2024 «Добрий господар»

Пісня для морських піхотинців від Андріани та «Авіатора»

У місті Лева збирали кошти на підтримку 36 бригади окремого батальйону морської піхоти

Фото Катерини Бєляєвої
Фото Катерини Бєляєвої

«Високий Замок» уже писав, що майже з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну відомий ресторатор колумбійського походження, ведучий популярного шоу «Майстер Шеф» Ектор Хіменес-Браво став волонтером. Він разом зі співвласниками ресторанів Володимиром Остапцем, Тарасом і Оксаною Середюк організували зі «своїх» людей — працівників ресторанів благодійний загін, який готував обіди для ТЕРоборонівців, поліції, волонтерів та пенсіонерів. І щодня видавали півтори тисячі порцій смачних гарячих страв. Згодом ще «натисли», і збільшили цю цифру до 3 тисяч обідів на день.

У Львові у власному ресторані Ектора, Остапця та родини Середюк BAO Casual часто проводять благодійні акції, кошти з яких перераховують для потреб ЗСУ. От і цього разу, 13 травня, така акція відбулася на підтримку 36 бригади окремого батальйону морської піхоти. На терасі перед закладом продавали коктейлі, усі кошти з яких люди особисто перераховували на рахунок 36-ї бригади, у якій воює шеф-кухар одного з ресторанів мережі. Вартість коктейлю — 79 гривень, але, зісканувавши QR-код, що на прилавку, можна було надіслати не 79 гривень, а значно більшу суму. Журналістка «ВЗ» також долучилася до цієї акції.

— Приблизно раз на місяць ми проводимо такі акції, кошти з яких віддаємо на благодійність, — розповіла журналістці «ВЗ» директорка з маркетингу Катерина Бєляєва. — От і сьогодні збираємо допомогу для 36-ї бригади морської піхоти, у складі якої від самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну воює шеф-кухар одного з ресторанів нашої мережі. У нас, до речі, кілька працівників кухні захищають країну від агресора.

— Чому вирішили стійку з коктейлями поставити на терасі, а не всередині ресторану?

— Щоб не лише гості нашого закладу могли скористатися можливістю зробити бодай мінімальний донат на користь українських захисників, а й львів'яни чи гості міста, які вийшли у суботній вечір у центр міста на прогулянку. Ще буде одна скринька на терасі - на імпровізованій сцені біля ресторану, де будуть виступати гурт «Авіатор» і наша Андріана. Усі добровільні пожертви ці українські виконавці також перерахують на підтримку морських піхотинців.

— Ви запросили «Авіатор» і Андріану на цей вечір. А ресторан їм платить за виступ?

— Ні! Ці люди з початком повномасштабного вторгнення серйозно займаються благодійністю.

Гурт "Авіатор".
Гурт "Авіатор".
Андріана.
Андріана.

— Ресторан у Львові відкрили торік влітку. Скільки коштів за неповний рік вдалося зібрати і перерахувати на підтримку ЗСУ?

— Нашим працівникам, які захищають країну, допомагаємо адресно. Не можу сказати, скільки конкретно від початку відкриття. Але за 5 місяців цього року — від січня не лише у Львові, а по всій мережі наших ресторанів власне з таких благодійних заходів ми зібрали і перерахували близько 500 тисяч гривень.

P.S. Наступного дня, 14 травня, стало відомо, що львів'яни і гості міста задонатили на потреби морських піхотинців майже 10 000 гривень!

Схожі новини