Передплата 2024 ВЗ

Коли вірші стають піснями

Сергій Жадан з друзями виступить у Львівській опері. Кошти від концерту підуть на підтримку ЗСУ

Учасники пресконференції. Фото автора
Учасники пресконференції. Фото автора

22 травня у Львівській національній опері імені Соломії Крушельницької відбудеться концерт відомих львівських музикантів, які виконують пісні на вірші українського поета, номінанта на Нобелівську премію з літератури, співака Сергія Жадана. А напередодні - 6 травня — у День народження міста Лева, Сергій Жадан зібрав друзів на презентацію унікального артбуку «Птах: концерт віршів, що стали піснями».

У видавництві «Ковчег «Україна» видали унікальне мистецьке видання зі спецефектами — висічка рисовий папір, копірка, дзеркальна фольга. А за QR-кодами, які є у збірці віршів, можна буде прослухати усі музичні композиції. Сергій Жадан особисто зачитав свої вірші з цієї збірки.
На пресконференції соліст гурту «Жадан і Собаки» Євген Турчинов заспівав пісню на вірші Сергія Жадана і сам собі акомпанував на гітарі, яку буквально перед подією придбав в одному з львівських магазинів.

Сергій Жадан читає свої вірші з книги "Птах: вірші, що стали піснями".
Сергій Жадан читає свої вірші з книги "Птах: вірші, що стали піснями".

У благодійному концерті у Львівській опері візьмуть участь друзі Сергія Жадана — співачка Христина Соловій, гурти «Брати Гадюкіни», «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма», відома співачка, «українська Бйорк» Мар’яна Садовська, Соломія Чубай, Уляна Горбачевська, джазовий музикант Марк Токар. Усі кошти, зібрані 22 травня, будуть віддані на потреби наших захисників, якими опікується фонд Сергія Жадана.
На пресконференції учасник гурт «Мертвий півень» Роман Чайка розповів, що після багаторічної перерви «Мертвий півень» знову заспіває!

Презентація нової пісні і нової гітари.
Презентація нової пісні і нової гітари.

Схожі новини