Передплата 2024 «Добрий господар»

По харчі нутрія навідується до воїнів

До переліку тварин, які подружилися з українськими воїнами у зоні бойових дій, потрапила і дика нутрія. Зазвичай полохлива, не боїться сусідства з людьми у камуфляжі

Машунька прийшла до медика Андрія по морквину.
Машунька прийшла до медика Андрія по морквину.

Найбільшим другом цього пухнастика-зубастика став військовий медик Андрій. У перерві між своїми нелегкими вахтами провідує нутрію. Правильніше буде сказати, вона сама приходить у гості до нього. Знає, що завжди розживеться на щось смачненьке. В Андрія припасені улюблені ласощі цього звірка — морква, яку той хрумає прямо на його очах.

Нутрію її опікун назвав Машунькою Андріївною. Побратими медика називають її лаконічніше — Манька. Жартома називають «бойовою подругою».

У розташуванні наших воїнів нутрія живе кілька місяців — неподалік бліндажів має власну нірку. Бійці навідуються до своєї улюблениці для емоційної розрядки, чи то пак — зарядки. Кілька хвилин, проведених у компанії Машуньки Андріївни, дозволяють їм забувати про війну, немовби переносять у рідні краї, де у кожного з бійців є улюблена домашня тваринка… Частину гостинців від воїнів дика нутрія носить у своє помешкання. Напевно, підгодовує ними своє потомство.

Андрій записує кумедні відео про свою Машуньку і закидає їх у соцмережі. Нутрія навіть не здогадується, що стала зіркою.

Схожі новини