Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Соціальний проєкт на підтримку захисників і захисниць ЗСУ: «Козацькому роду нема переводу»

Війна внесла корективи у життя кожного українця. Повітряні тривоги, відключення електроенергії, проблеми зі зв’язком. Про те, як живуть і працюють медичні центри «Клініка професора Стефана Хміля» у Львові та Тернополі розповідає їх засновник та директор мережі, заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор кафедри акушерства та гінекології ТНМУ, лікар акушер-гінеколог вищої категорії, репродуктолог, професор Хміль Стефан Володимирович.

Які корективи внесла війна у робочі будні вашої клініки?

Як і для кожного з нас, ранок 24 лютого став для мене переломним моментом у житті. Оговтавшись від першого шоку, я одразу прийняв рішення про те, що наші клініки продовжать свою роботу попри все. Ми знаходимось у більш безпечній частині України, тому перед нами постало завдання допомогти усім, хто цього потребував.

По-перше, це колеги. Репродуктивним клінікам, що були у зоні ризику, ми надали приміщення для роботи та розміщення їх кріобанків, адже цей генетичний скарб треба було зберегти понад усе.

По-друге, це пацієнти. Протокол ЕКЗ перервати неможливо, тому наші лікарі приймали жінок з усіх куточків країни. Ми були на зв’язку з їх лікарями та продовжували ведення протоколів. Також до нас звертались вагітні пацієнтки з різними ускладненнями після стресових станів. Вони потребували кваліфікованої медичної допомоги, адже покидали ті регіони, де велися активні бойові дії.

Як саме виникла ідея зініціювати проєкт для військових?

Прагнення допомагати людям — це найперша мотивація для мене та моєї команди у нашій професійній діяльності. До слова, цей проєкт не є дебютним у клініці. Адже щороку, час від часу, ми проводимо різні соціальні активності.

То ж чи могли ми ігнорувати надскладну ситуацію в країні, коли під загрозою не лише суверенітет і територіальна цілісність нашої держави, а й майбутнє усього народу. Цвіт нації гине від ворожої навали, руйнуються мальовничі міста та села України. Серце щемить за кожного українця та українку, які постраждали у цій війні.

Саме тому ми прийняли рішення запровадити соціальний проєкт на підтримку наших захисників, що повноцінно діє вже півроку в мережі наших медичних центрів «Клініка професора Стефана Хміля» у Тернополі та Львові. Ми завжди готові допомагати та підтримувати тих, хто дає можливість працювати, хто відстоює нашу Незалежність та Свободу.

Скільки станом на сьогодні до вас звернулось захисників і захисниць України?

За період дії проєкту до нас звернулося більше 300 родин військових, 170 з яких уже розпочали лікування або й закінчили програму ЕКЗ. Нові звернення продовжуємо отримувати щодня. Обробляємо запити, телефонні дзвінки, плануємо візити у Тернополі та Львові. З цього приводу також провели виїзну консультацію у м. Хмельницький. Кожен випадок унікальний та цінний для нас.

Для мене це величезна гордість, що своєю роботою я можу віддячити захисникам і відновити націю справжніх українців!

Яке майбутнє у цього проєкту? Чи довго він триватиме?

Я маю щире бажання допомогти якомога більшій кількості українців. Проте ще дужче хочу, аби війна закінчилася нашою перемогою у найшвидші терміни. Ми віримо в ЗСУ та продовжуємо їх підтримувати — незламною вірою та молитвами, інформаційним поширенням у соціальних мережах, матеріально за допомогою регулярних пожертвувань в благодійні фонди, залученістю у волонтерські збори.

На разі, ми не ставимо кінцевого терміну для проєкту. Поки маємо змогу і є потреба — ми допомагаємо. Саме тому для нас важливо активно поширювати інформацію про проєкт серед населення. Вдячний за кожну можливість розповісти про нашу соціальну ініціативу.

Поговоримо про деталі. На що можуть розраховувати пацієнти, які звернуться в клініку зі запитом про проєкт?

У рамках проєкту діє три пакети послуг зі знижкою 100%:

А саме:

  • на протокол лікування безпліддя «ЕКЗ + ICSI»;
  • на протокол «Відкладене материнство»;
  • на кріозберігання біологічного матеріалу (сперматозоїдів та ооцитів).

Розкажіть детальніше, які саме послуги входять до кожного пакету?

Перший пакет передбачає 100% знижку на протокол лікування безпліддя «ЕКЗ + ICSI». Ця програма допоможе парам із безпліддям стати батьками та включає наступні послуги:

🔸️ моніторинг індукованого циклу лікарем-репродуктологом;

🔸️ пункція фолікулів із аспірацією ооцитів;

🔸️ ICSI (інтрацитоплазматичне введення сперматозоїда в яйцеклітину);

🔸️ культивування ембріонів.

У комплексі це дозволяє провести цикл до етапу отримання ембріонів. Надалі подружжя вирішує проводити перенесення чи провести заморожування ембріонів.

Наступні два пакети послуг особливо актуальні для чоловіків і жінок, які зараз на передовій.

Це 100% знижка на протокол «Відкладене материнство». У цій програмі передбачено, що жінка може заморозити свої яйцеклітини, щоб завагітніти згодом, коли це буде можливо та бажано. Програма включає моніторинг індукованого циклу лікарем-репродуктологом; пункцію фолікулів із аспірацією ооцитів та кріоконсервацію ооцитів.

А також 100% знижка на кріозберігання біологічного матеріалу (сперматозоїдів та ооцитів). Це особливо важливо, якщо знадобиться лікування у разі поранення чи хвороби, бо може вплинути на якість клітин. А у разі кріоконсервації вони можуть зберігатися необмежений час.

Окрім цього, ми готові підтримувати дружин наших захисників, які вже при надії. Тому ми надаємо знижку 15% на нашу програму «Супровід вагітності» в МЦ у Тернополі та Львові.

Адже козацькому роду нема переводу!

Хто може стати учасником проєкту?

Учасниками проєкту можуть бути особи, які:

  • є громадянами України;
  • отримали повістку у вигляді мобілізаційного розпорядження чи проходять службу в Збройних силах України.

Дякуємо вам за цю ініціативу. Це унікальний проєкт, єдиний в Україні, що спрямований на збереження генофонду нашої нації, для підтримки захисників і захисниць України.

Ви влучно підмітили, наскільки цей проєкт важливий. Він, як і в загальному галузь репродуктології, є актуальним і на часі. Адже проблема безпліддя стрімко зростає у всьому світі. Випадки стають усе складнішими. Але багаторічний успішний досвід нашої команди репродуктологів медичних центрів «Клініка професора Стефана Хміля» у Тернополі та Львові дає нам усі підстави впевнено сказати, що безпліддя — не вирок.

Наведу вам один із цікавих випадків з моєї практики, коли попри усю складність і численні спроби нам вдалось дійти до бажаного результату — двох смужок на тесті, дев’яти місяців трепетного очікування та першої зустрічі батьків із своїм синочком у пологовій залі.

Ми чекаємо всіх, кому наш соціальний проєкт цікавий. Будемо раді бачити вас в наших медичних центрах у Тернополі та Львові.

м. Тернопіль, вул. Шептицького, 1Б

Ліцензія АГ 598 036 від 15.03.12 р.

Акредитаційний сертифікат МЗ 14 561 від 15.08.19 р.

м. Львів, вул. Липова Алея, 13

Ліцензія видана на підставі наказу МОЗ України № 13 від 27.06.2018.

067 350 61 00

067 580 05 80