Передплата 2024 ВЗ

Культура носіння ділового костюма

«Те, що ви носите, означає, як ви презентуєте себе світу, особливо зараз, коли контакти між людьми такі швидкі. Одяг — це безпосередня мова, яка зрозуміла без перекладу». Міучча Прада, творець модного будинку Prada

Уявіть собі людину у високоякісному діловому костюмі. З гарної тканини, скроєному «по фігурі». Сорочка, краватка в тон, начищені туфлі. Що відчуваєте? Хто ця людина? Чим вона займається?

Швидше за все ви відповісте, що це людина розумна, освічена і впливова. А також, що вона чогось досягла у цьому житті і щось собою являє. І це не дивно, стверджує Роман Данилів — дизайнер, засновник авторської майстерні одягу преміум-класу для чоловіків Rose Тailor. На переконання пана Романа, діловий костюм має особливу магію, привабливість і авторитетність. Чому культуру його носіння необхідно зробити нашою національною традицією, ми сьогодні і поговоримо з нашим співрозмовником.

Переконаний, що діловий костюм є частиною іміджу як конкретної людини, так і держави загалом. Одяг впливає на сприйняття нас оточенням, свідчить про наш культурний та соціальний рівень. Про культуру носіння костюма необхідно говорити так само, як про культуру спілкування, взаємовідносин, психологічну культуру особистості в цілому. Адже для досягнення успіху людині важливо не тільки бути професіоналом у своїй справі, а й виглядати відповідно.

Не володіючи розумінням стилю та гармонії, знаннями дрес-коду, не розвиваючи смак, багато людей вибирають і носять ділові костюми, які або не підходять їм за фігурою, або вони носять їх не відповідно до ситуації. Усе це призводить до стійкого відчуття власного дискомфорту. Тому костюм, пошитий на замовлення у професіоналів своєї справи — справжній скарб для чоловіка, що вимогливо ставиться до свого іміджу та самовідчуття.

Замовляючи собі діловий костюм, важливо зважати на тип особистості, вік, особливості фігури, колір волосся та очей, тенденції моди. Також треба пам’ятати, що залежно від зміни ситуації спілкування, за правилами «дрес-коду» має змінюватись і наш одяг. Знаннями про поєднання цих факторів досконало володіють фахівці майстерні Rose Tailor. Ми з радістю допоможемо вам правильно підібрати модель костюма до будь-якого дрес-коду так, щоб вміло підкреслити переваги та приховати недоліки зовнішності.

Правила в жодному разі не забороняють прояву вашої індивідуальності, творчого ставлення до свого образу. Однак він також має підкорятися певним вимогам і мати прагматичний характер. Найкращий креативний костюм — розроблений досвідченим дизайнером та ідеально сконструйований за проектом. Такий костюм буде цікавим оточенню, привертатиме їхню увагу, викликатиме у них бажання мати щось подібне у своєму гардеробі.

Успішна людина уважна до всього, що вона робить, тому вона намагається виглядати презентабельно. Однак тут важливо не перестаратися. У більшості розвинених країн надмірні аксесуари, що впадають у вічі, або зайва строкатість краватки, можуть тільки зародити підозру у вашій несерйозності.

В майстерні Rose Тailor ви зможете придбати аксесуари світових елітних брендів. Вони витончено доповнять образ, ненав’язливо підкреслять вашу індивідуальність та харизму. Також ви можете замовити вишукані авторські аксесуари від дизайнера Романа Даниліва, декоровані натуральною шкірою пітона або крокодила.

На жаль, й досі у багатьох українців діловий костюм асоціюється з консервативністю та скутістю у рухах. Настав час попрощатися з цим стереотипом! Зараз відбувається демократизація костюма — чоловіки хочуть почуватися вільно. Тому на зміну суворій формальності приходить продумана елегантна невимушеність. При цьому діловий костюм так само впливає на підсвідомість людини, як сила, яка гуртує людей у спільноти — соціальні, політичні, моральні. Відмінність мудрого керівника — задавати тон, бути флагманом такого згуртування для своїх підлеглих.

Чудово, якщо культура носіння костюма стане вашою сімейною цінністю. Чим раніше дитині почати прищеплювати відчуття смаку та стилю, тим більш впевнено вона почуватиметься, бо звикне отримувати позитивне прийняття з боку оточення. Висока культура має стати однією з головних рис нашого майбутнього покоління, і мистецтво одягатися грає в цьому далеко не останню роль.

Ви можете сміливо довірити творчій команді майстерні Rose Тailor створити ваш унікальний сімейний стиль. Адже ми робимо своє діло, вкладаючи в нього душу, намагаючись привнести в цей світ справжні людські цінності.