Передплата 2024 «Добра кухня»

Цінність ручної роботи

«Елегантність потрібна не для того, щоб вас помітили, а для того, щоб запам’ятали». Джорджіо Армані

Успішні чоловіки відрізняються один від одного за багатьма ознаками, але важливу відмінність вносить одяг. Зокрема це стосується ділових костюмів, які є невід'ємною частиною іміджу. Справжній шедевр, пошитий майстром, видно відразу: відмінна посадка і бездоганний крій, виконані вручну петлі ґудзиків, неклеєві пілочки, бортовий пакет тощо. Такі речі служать свого роду візитною карткою, що свідчить про смак і статус власника.

Які нюанси визначають рівень чоловічого ділового костюму і що надає цінності виробам ручної роботи? Аби детально з’ясувати ці питання ми запросили до розмови знаного львівського дизайнера, власника салону елітного одягу для чоловіків ROSE TAILOR Романа Даниліва.

У всьому світі костюм, пошитий на замовлення, — це особливий та есклюзивний предмет гардеробу. Це гарантія надійності, довговічності, якості та майстерності, яку отримує замовник. Є дві речі, які визначають цінність чоловічого костюму індивідуального пошиття: якість тканини та кількість праці, вкладеної у виріб.

У Rose Тailor представлено понад 6500 видів тканин, які виготовлені з натуральної сировини. Це відомі італійські та англійські бренди, як Loro Piana, Holland & Sherry, Scabal, Reda, Cerruti, Dormeuil.

Є ще одна важлива деталь: для справжнього чоловіка правильний аромат — це повноцінний аксесуар. Костюми з натуральної тканини довго зберігають шлейф нішевого елітного парфуму, розкриваючи його ноти. Цього неможливо отримати від синтетичних матеріалів.

До речі, гудзики в нас теж брендові, — зазначає пан Роман. Можна замовити з лого своєї фірми, власними ініціалами або знаком зодіаку. Найпопулярніші — з левом, який уособлює силу, хоробрість, стійкість, справедливість та міць. А ще, — він є символом нашого прекрасного міста.

Як «шпигуни попадаються на дрібницях», так і костюм не створить належного ефекту без відповідних деталей. Наприклад, в одязі високого класу немає місця клею, тому грудні накладки, які надають піджаку гарної форми в області плеча та грудей, ми робимо з якісних зразків кінського волосу та верблюжої вовни. Виріб «без клею» надає таку легкість силуету, яку може дати лише тонка сорочка.

Звісно, на ручну роботу потрібен час. Кожній деталі треба приділити окрему увагу, підбирати її до конкретної персони. Крім зняття мірок, повинно відбутися як мінімум 3−4 примірки. Готовий костюм повинен «відвисітися» на манекені, пройти волого-термічну обробку, щоб набути форму. Тож мудрий чоловік замовлятиме його завчасно. Особливо, якщо мова йде про урочистий захід, згадки про який залишаться на світлинах та відео.

Костюм, пошитий в майстерні Rose Тailor — це завжди витвір мистецтва. Клієнт сам вибирає собі тканину, підкладку, фурнітуру, а ми робимо все, щоб цей вибір був досконалим. Ми працюємо з кожною людиною індивідуально, працюємо всією командою, яку зуміли побудувати за 14 років діяльності.

Наша робота — це особливий дух та настрій, які ми передаємо у наші вироби. Костюм, зроблений в творчому потоці, з настроєм та любов’ю має душу, він промовляє власною енергетикою, яку не виміряєш грошима. Без хибної скромності можу сказати, що клієнтів Rose Тailor видно здалеку. Якби всі з них були публічними особами — вони б стовідсотково постійно з’являлися на сторінках світської хроніки як best dressed.

Як казав великий французький митець Жан Кокто: «Стиль — це простий спосіб промовляти складні речі». Довірте цю задачу авторській майстерні Rose Tailor, і тоді Вваш образ буде транслювати силу, впевненість та внутрішній баланс.

Схожі новини