Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вівчарка стала нянею для… оленяти

Усе роблять разом — гуляють, їдять і сплять

Це не кіно - це одна з багатьох щасливих миттєвостей дружби Сержанта і Гречки.
Це не кіно - це одна з багатьох щасливих миттєвостей дружби Сержанта і Гречки.

Про унікальну дружбу між тваринами, які насправді мали би ворогувати, розповіло американське видання The Dodo, що спеціалізується на публікації цікавих історій про братів наших менших. А потоваришували між собою дев’ятирічна німецька вівчарка Сержант і… маленьке оленятко Гречка.

Коли Сержант був ще зовсім юним, мав хуліганський характер: зачіпав усіх цуценят, кішок, які жили на обійсті його господині Шеріл Стівен. Усе змінилося, як тільки у домі з’явилося немічне новонароджене оленятко — його знайшли посеред дороги. Сержант забув про пустощі і став дуже відповідальним.

«Він відразу узяв на себе роль опікуна, — згадує жінка. — Нікого іншого не підпускав до цього малюка. Доглядав його. А оленятко було вдячне за такого товариша, який подарував йому відчуття безпеки».

The Dodo опублікувало серію знімків, які ілюструють теплі стосунки між собакою і оленятком. Друзі гуляють у парку, разом їдять, облизують одне одного і сплять. Собака слугує для оленятка м’якою подушкою. А інколи виступає його сторожем: коли господиня просить собаку привести оленятко з вулиці до хати, гавкун з радістю біжить до своєї подружки і у її компанії прибігає додому. Ніжні почуття, які виявляє Сержант до Гречки, лісовій гості, напевно, і не снилися…

Коли знайда підросла, його випустили на волю. У рідну стихію разом із господинею його проводжав найперший опікун.
До слова, Шеріл Стівен не вперше приймає у себе вдома оленят-сиріт. Займається їх реабілітацією. І щоразу їхньою «нянею» стає вівчарка. «Як тільки я з’являюся з новим оленем у дверях, прибігає Сержант, — розповідає захисниця природи. — Він хоче перевірити, як у прибульця справи, несамовито обнюхує, щоб визначити його стан».

Схожі новини