Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На руці - «Символ незламності» зі сталі «Азовсталі»

Список патріотичних аксесуарів, які піднімають бойовий дух українців, поповнили дизайнерські браслети, виготовлені з металу маріупольської «Азовсталі», які вилили ще у мирні часи, напередодні 24 лютого

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Браслет «Символ незламності» — це п’ять гра­мів історичної сталі, яка стала візитною карткою міста-героя Маріуполя. На металевій частині аксесуару викарбувано герб України. Навесні 2022 року металургійний комбінат «Азовсталь» став останньою фортецею Маріуполя. Окупанти вщент зруйнували 11 квадратних кілометрів те­риторії заводу. Але ні постійні бомбардування, ні облога не зламали волі українців.

Кожен охочий може придбати браслет вартістю півтори тисячі гривень. Прибуток від продажу аксесуарів буде перераховано на благодійний проєкт «Армія дронів», щоб посилити укра­їнських захисників на фронті. Браслет виготовили накладом десять тисяч штук. Обіцяють, що друга партія буде значно біль­шою, оскільки він став популяр­ним серед українців.

«Вдалося роздобути останню довоєнну партію сталі „Азов­сталі“. „Азовсталь“ і захисники Маріуполя — символ незламнос­ті, і ми вирішили зробити із цієї партії браслети, які будуть на­гадувати про героїзм наших вої­нів. Кошти за ці браслети будуть іти на закупівлю дронів в рамках проєкту „Армія дронів“, які та­кож купуються через платфор­му Юнайтед 24», — повідомив на брифінгу міністр цифрової трансформації України Ми­хайло Федоров.

У рамках презентації брасле­тів на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світо­вій війні» розмістили інсталяцію — 17-метровий напис «Вірю в ЗСУ». Його літери також зробле­ні з металу «Азовсталі». Напис пробуде на цій локації до 1 лис­топада. Потім з нього зроблять нову партію браслетів.

Схожі новини