Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Кожна мама мріє, щоб її дитина перемогла. Мріяла і я…»

Представляти Україну на Міжнародному дитячому пісенному конкурсі «Євробачення» поїде 13-річна Злата Дзюнька з Львівщини

Злата Дзюнька
Злата Дзюнька

Злата Дзюнька, учениця 9-го класу Рава-Руської середньої школи № 1, перемогла у Національному відборі дитячого пісенного конкурсу «Євробачення». Дівчинка з Львівщини поїде представляти Україну на Міжнародному конкурсі дитячого «Євробачення», що відбудеться у грудні у Єревані.

Яку пісню обрала Злата для перемоги, журналістці «ВЗ» розповіла мама маленької співачки Олена Дзюнька.

— 18 вересня здійснилася мрія моєї донечки Злати — вона перемогла у Національному відборі! — каже Олена Дзюнька. — Співала авторську пісню «Незламна», яку написала співачка Іларія, а Злата — співавтор «Незламної».

— Вони спеціально готували цю пісню для конкурсу?

— Спочатку цей твір писали не як конкурсний. А коли ми дізналися, що Україна бере участь у дитячому «Євробаченні», вирішили цю пісню дописати і доопрацювати. Довелося трохи скоригувати.

— Сподівалися, що донька переможе?

— Кожна мама мріє, щоб її дитина перемогла. Мріяла і я. Ми вперше подали заявку на конкурс такого високого рангу. Донька впевнено почувається на сцені, бо часто виступає перед слухачами, бере участь у конкурсах.

— У чому була одягнута донька і чи знаєте, який костюм повезе у Єреван?

— На Нацвідбір одягнула білий костюм. А от над одягом, у якому боротиметься за перемогу у Міжнародному конкурсі, ще думаємо. Наразі працюємо над образом і над номером загалом.

— Коли виявили у вашої доньки вокальні дані?

— Вокалом Злата займається з 6-ти років. Але гарно співала ще у садочку. А потім ми її віддали у музичну школу на клас вокалу. Торік вона цю школу закінчила і вже третій рік займається у вокальній майстерні Іларії.

— Вам хтось підказав, що дитина талановита, і треба серйозно з нею займатися?

— Сама зрозуміла, що Злата буде співати. Має чистий голос. Але його треба було шліфувати.

— У родині ще хтось співає?

— Співає молодше покоління — Златині троюрідні сестри. Вони теж беруть участь у вокальних конкурсах і неодноразово перемагали.

— А чим ви, пані Олено, займаєтеся?

— Вихованням власних дітей. У мене три доньки. Старша — студентка Українського католицького університету. Вона також добре співає, але не хотіла професійно займатися вокалом. Злата — середня, а наймолодшій — вісім років. Вона третьокласниця, учениця музичної школи по класу фортепіано.

Схожі новини