Передплата 2024 «Добра кухня»

Благодійні «Плоди» — на реабілітацію захисників України

У Бірках святкували Медовий спас та обжинки

У неділю, 14 серпня, у селі Бірках, що за дванадцять кілометрів від Львова, за старовинними традиціями святкували обжинки, Медовий спас. На благодійному заході «Плоди» збирали гроші на реабілітацію воїнів, які постраждали на фронті. Дрес-код свята — вишиванки. На фестиваль «Плоди» завітала журналістка «ВЗ».

Як розповіла для «ВЗ» ініціаторка соціального проєкту, керівниця благодійного фонду Святої Марії Магдалини Іванна Михайлишин, громадські діячі та підприємці об'єдналися на святі обжинків, щоб допомогти захисникам України з реабілітацією. При вході - скринька для благодійних пожертв. Також на фестивалі є місця з QR-кодами, щоб кожен охочий зміг перерахувати гроші на благодійність, яка наближає перемогу України.

«Ще одна мета нашого фестивалю — зібрати людей, аби вони забули про жахіття війни, щоб вийшли з депресивного стану», — каже Іванна.

На святі «Плоди» виступала оперна співачка Аліна Діденко, дитячі колективи… Зокрема, під час виступів дітей презентували давні традиції обжинок.

Запитую, яку реабілітацію буде оплачено за благодійні пожертви під час свята обжинок.

«Реабілітація для воїнів, які захищають Україну вкрай необхідна, — наголошує пані Іванна. — Для кожного воїна — індивідуальна реабілітація. Це може бути оздоровлення у санітарії, курс масажів, психотерапевтична реабілітація… Найголовніше — щоб воїни бачили, що про них дбають і дякують за те, що стали на захист нашої держави. Перемога за нами!».

У рамках фестивалю для дітей організували майстер-клас з розпису пряників.

А для модниць продавали дизайнерський одяг та аксесуари у стилі етно. Гаманці - від 800 гривень, брошки — 300, вишиванки — від трьох тисяч гривень, в’язані іграшки — 200−300 гривень.

Схожі новини