Передплата 2024 ВЗ

І черепахи вміють усміхатися…

Зробити це неповоротку панцерницю змусила непосидюча комаха-бабка

Дивне життя дикої природи нам вдається пізнати значною мірою завдяки талановитим і терплячим майстрам об'єктива. Таким, скажімо, як Цахі Фінкельштейн з Ізраїлю. Години, проведені ним у фотозасідці біля водойми в Ізреельській долині, було винагороджено супервдалим знімком, який експерти назвали сенсаційним.

Цахі спеціалізується на світлинах птахів. Але цього разу йому «на мушку» потрапила інша крилата істота — бабка. Цей «гелікоптер» приземлився на кінчик носа черепахи, викликавши у неї щось на зразок здивованої усмішки.

«Я побачив черепаху і бабку, спрогнозував, що може відбутися цікава сценка, — згадує Фінкельштейн. — Навів фокус і справді побачив щось неймовірне. Черепаха фактично бавилася з бабкою. Дехто подумав, що перша намагатиметься проковтнути другу, але цього не сталося. Бабка сіла на ніс черепахи, потім злетіла — і сіла знову. Черепаха відреагувала радісно, як маленька дитина. На фото видно, що вона майже усміхається…»

Цахіку вдається зафіксувати багато унікальних епізодів із життя фауни. Рік тому він здобув першу премію на міжнародному конкурсі «Кращий фотограф птахів». Фінкельштейну пощастило упіймати мить, коли стриж у польоті п'є воду з річки. Щоб підстерегти цей момент, фотографу довелося довго готуватися на суші і так само довго полювати за цим кадром у воді.

Схожі новини