Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З «Високого Замку» збудували сім веж

Під патронатом храму Христового Воскресіння на базі літніх відпочинкових осель відбуваються організовані табори для дітей та молоді

Щодня до редакції приходить багато людей — хтось розповісти про свої проблеми, хтось попросити поради. А кілька днів тому завітав один пан із дивним проханням — просив дати старі списані газети для творчості дітям. Як з’ясувалося, щороку під патронатом храму Христового Воскресіння, що у Львові, на базі літніх відпочинкових осель відбуваються організовані табори для дітей та молоді. Про це журналістці «ВЗ» розповів отець Тарас Грем.

— Нам вдалося організувати ще один заїзд, — каже отець Тарас. — А це 70 учасників у віковій категорії 13 + і десятеро аніматорів і помічників. Для молоді організовуємо різноманітні заходи і тренінги. Одним із завдань було поставити акцент на командній праці. Це було дві зустрічі і близько 35 осіб брали у ній участь. Дітей поділили на команди, роздали їм певну кількість газет, по одному набору ножиць, рулончик тоненького скотчу, клей. З цих підручних засобів і газет учасники за певний час повинні були збувати вежу.

— Що і навіть оцінки ставили?

— Так. Цей конкурс мав три критерії оцінювання — стійкість, висота та естетичний вигляд. З кожної команди представник розповідав про свою вежу. Самі учасники оцінювали роботи своїх суперників. Загалом діти збудували сім веж.

— Який приз чекав на переможця?

— Оплески!

— Хто може стати учасником вашого табору?

— Цього року наша парафія організувала три заїзди. Це християнський освітньо-виховний відпочинковий табір, у якому можуть відпочивати не лише діти зі Львова, а й з районів області. Один заїзд триває 10 днів (9 ночей) у Старосамбірському районі. Звісно, забезпечуємо дітей харчуванням. Окрім тренінгів, у нас є навчальна програма, молитовна, також передбачено час на дозвілля — є майданчик для гри у футбол, а також басейн. Наші діти беруть участь у походах. Вдень можемо долати відстані від 13 до 25 кілометрів. Одне слово, учасники табору не мають часу нудьгувати…

Схожі новини