Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Із калюжі — на чисті води!

Поневіряння пораненого бобра завершилося щасливим поверненням у рідну стихію

Чудесний порятунок! Так можна сказати про життя цього галицького бобра упродовж останніх двох з половиною місяців. У кінці квітня воно висіло на волосині, а цього тижня отримало щасливе продовження…

Під час минулих Великодніх свят жителі одного із сіл під Львовом зателефонували у Домівку Врятованих Тварин і з тривогою повідомили: у величезній калюжі біля траси Київ-Чоп бовтається якась тваринка. Люди подумали, що це нутрія, яка втекла від когось із господарів. Та коли природоохоронці прибули на місце, всі вагання зникли: у баюрі плюскався великий бобер. Було помітно, що він травмований, у нього пошкоджена голова. Очевидно, цього хутрового звірка, який намагався перебігти дорогу, зачепила машина. Тож щоб зняти болі, покалічений бобер намагався остудитися у воді, на його біду — нечистій. Якби не “швидка допомога”, все могло б закінчитися трагічно…

Зооволонтери взяли пораненого у Домівку на реабілітацію. Догляд ветеринара, посилене харчування дали результат: небога одужав!

І цього тижня його випустили на волю. Коли бобра у клітці підвезли до водойми із чистенькою водою, він спочатку був заскочений, не повірив у своє щастя, а коли його покропили водичкою, із задоволенням пірнув і поплив шукати своє товариство. Відтепер він — вільна птиця!

Це і є основним завданням працівників Домівки: рятувати тварин, які потрапили у біду, і повертати їх у рідне середовище. Не помилимося, коли скажемо: таких щасливців сотні!

Схожі новини