Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Маленький захисник з великим серцем

Одинадцятирічний школяр прийшов записатись у Тероборону

Поки одні «херої» тікають у багажнику автомобіля за кордон, чи, до прикладу, переодягнувшись у жіноче вбрання, мріють потрапити у Європу, у нашій країні з’являються справжні Герої. Я зараз не про тих сміливців, хто, ризикуючи власним життям, захищає українську землю і наше небо. А про одинадцятирічного Максимка, який вирішив захищати Батьківщину у загоні Територіальної оборони.

Історію про відважного п’ятикласника 7-ї бориспільської школи розповів доброволець Олексій Ковтун на своїй сторінці в Інстаграмі.

«До нас посеред ночі прийшов одинадцятирічний хлопчик. Учень 5-го класу 7-ї школи... Прийшов у комендантську годину. Сам. Пішки. До військових... Прийшов, щоб допомогти армії... Він прийшов воювати! Захищати рідних, землю, місто! Ось він герой! Не те, що здорові лоби звалили на західну... (Олексій Ковтун сподівається, що втікачі це прочитають. – Г.Я.). Хлопчикові - 11 років!».

За словами Олексія Ковтуна, юного воїна напоїли, нагодували, вручили подарунки... Показали побут українських захисників і навіть дали потримати автомат. І, звісно, сфотографували із бійцями.

А щоб Максимко не переживав, що його не беруть у загін, записали в добровольці. Та ще й обмінялися контактами. Попросили хлопчика намалювати воїнам малюнок…

«Максим був спочатку трохи засмучений, що ми відразу не взяли його до себе на службу... Згодом, звичайно ж, заспокоївся. Вже потім ми передали його схвильованій мамі, яку швидко знайшли».

Олексій Ковтун написав ще й прохання до мами, щоб не лаяла Героя за те, що без дозволу пішов сам з дому.

«Потім, коли все це закінчиться, ми обов'язково прийдемо до нашого маленького захисника з великим серцем. Дякую, Максиме!».

Читайте також: «Коли була зв’язковою УПА, нічого не боялася. Це зараз страшно»

Схожі новини