Передплата 2024 ВЗ

Перебіг «ковіду» у дітей відрізняється

У дорослих коронавірус проявляється переважно як дихальна недостатність, пневмонія, а у дітей ковідні пневмонії виникають тільки у 20%-25% випадків

За словами Олександри Бурди, директора Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» діти переважно мають гарячку, розлади шлунково-кишкового тракту та ознаки інтоксикації організму.

«Лікуємо наших пацієнтів згідно з протоколом. Діти перебувають на стаціонарі разом із батьками», — цитує Олександру Бурду пресслужба Львівської ОДА.

Діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп.

Дитячих смертей від COVID-19 на Львівщині не зафіксовано.

«Діти набагато менше хворіють, аніж дорослі. Якщо у квітні була одна дитина позитивна, за травень — троє, то впродовж липня-серпня у нас в середньому до 30−40 пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19. На сьогодні на стаціонарному лікуванні у нас перебуває 14 хворих. Всього за період карантину у нас лікувались 180 пацієнтів, на щастя, жодного летального випадку», — розповіла під час брифінгу Олександра Бурда.

Схожі новини