Передплата 2024 «Добра кухня»

А після «інтернату» полетять у рідні простори...

Оці два симпатичні малюки – пташенята з родини хижих птахів, канюків. Знайшли тимчасовий притулок у Домівці Врятованих Тварин у Львові. Але зовсім скоро покинуть її і вільно ширятимуть у небі разом зі своїми родичами

— Ці канюки випали з бать­ківського гнізда, — розповів про пригоди жовторотиків засно­вник Домівки Орест Залип­ський. — Їх підібрали небайду­жі люди і віддали доглядати нам. Протягом місяця пташенят кож­ні три години годували вручну. Згодом вони почали харчувати­ся самостійно. Як тільки стануть дорослішими, відпустимо їх у дику природу.

Малята канюків є одними із 250 (кількість постійно зміню­ється) мешканців цього відо­мого у Галичині зоопритулку, з часу створення якого минуло два роки. Територія, яку зооза­хисникам відвели у парку «Зне­сіння» (вул. Довбуша, 24), стала уже тіснуватою для представ­ників фауни зі складною долею, які потрапляють сюди ледь не кожного дня. Тому виникла ідея заснування ще одного тако­го реабілітаційного «інтернату» для диких тварин. Є задум ство­рити його в районі Снопківсько­го парку.

Кілька днів тому Домівку від­відав міський голова Льво­ва Андрій Садовий. Подякував друзям природи за їхню важли­ву роботу, яка має велике пізна­вальне і виховне значення для молодого покоління. З нагоди Дня працівника природно-запо­відної справи мер вручив подяку Оресту Залипському за його по­движницьку діяльність.

Андрій Садовий оглядає вольєр Домівки, в якому живуть врятовані лелеки.
Андрій Садовий оглядає вольєр Домівки, в якому живуть врятовані лелеки.

Схожі новини