Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Leopolis Jazz Fest святкує 10 років і запрошує 4-7 червня приєднатися до Leopolis Jazz Fest. Birthday Live!

  • 03.06.2020, 12:00
  • 2 171

У червні 2011 року відбувся перший Alfa Jazz Fest (з 2017 року Leopolis Jazz Fest) у Львові.

До 10-річного ювілею фестивалю 4−7 червня 2020 року відбудеться пряма трансляція концертів різних років. Записи будуть продемонстровані лише один раз на офіційному каналі Leopolis Jazz Fest в YouTube і не будуть публікуватися в мережі.

За період карантину весь світ навчився жити онлайн і навіть віртуально святкувати дні народження. Запрошуємо всіх, хто любить джаз 4−7 червня 2020 року приєднатися до Leopolis Jazz Fest. Birthday Live і відзначити день народження фестивалю разом! Leopolis Jazz Fest зробить relive прямих трансляцій виступів, які відбулися в різні роки фестивалю. Музиканти активно підтримали ідею відтворити атмосферу фестивалю онлайн і дали дозвіл на показ їхніх концертів.

Онлайн концерти будуть показані на сторінці Leopolis Jazz Fest у YouTube www.youtube.com/user/alfajazzfest/featured

Прямі трансляції концертів 4−7 червня 2020 Leopolis Jazz Fest. Birthday Live відбудуться за підтримки Генеральних спонсорів: Mastercard, Київстар, Borjomi.

Графік Leopolis Jazz Fest. Birthday Live:

4 червня (четвер)
19:00

YELLOWJACKETS (США)

Концерт знаменитого американського квартету відкриє Leopolis Jazz Fest. Birthday Live. Музиканти працюють на стику двох жанрів — електричного ф'южн і сучасного акустичного джазу. Yellowjackets — неодноразовий номінант і володар премій Греммі.

21:00

MARIO BIONDI (Італія)

Італійський соул-вокаліст Маріо Біонді, чий голос нагадує знаменитого Баррі Вайта, продовжує традиції зірок «філадельфійського соулу» 70-х років і є одним з найяскравіших представників цього жанру в Європі.

5 червня (п'ятниця)
19:00

MARE NOSTRUM: Paolo FRESU — Richard GALLIANO (Італія — Франція)

Італійський трубач Паоло Фрезу, французький акордеоніст Рішар Гальяно і шведський піаніст Ян Лундгрен — це тріо Mare Nostrum (назва Середземного моря у древніх римлян). Такі різні виконавці створили в своїй музиці симбіоз культур, спадщин і світоглядів, знайшли гармонію в поєднанні тембрів своїх інструментів і стали однією з найбільш популярних груп Європи. На жаль, піаніст Ян Лундгрен не зміг відвідати концерт у Львові, та через це виступ дуету став унікальним з тонкою і чуттєвою енергетикою.

21:00

CHUCHO VALDÉS QUARTET (Куба-США)

Чучо Вальдес — кубинський піаніст, композитор і аранжувальник — володар шести Греммі і трьох латинських Греммі, один з найвпливовіших афро-кубинських музикантів в історії, засновник, музикант, композитор і аранжувальник знаменитої кубинської групи Irakere (1973−2005). Чучо Вальдес багато гастролює і викладає, а на карантині часто виходить в прямі ефіри, чим тішить своїх шанувальників.

6 червня (субота)
19:00

CHINA MOSES (США)

Чайна Мозес — відома американська вокалістка, дочка знаменитої джазової співачки Ді Ді Бріджвотер і Гілберта Мозеса. Перші альбоми принесли їй успіх і популярність на французькій соул і попсцені, а платівка «Crazy Blues» увійшла до рейтингу «100 кращих альбомів 2013 року» за версією британського видання Times. Паралельно з кар'єрою співачки і бек-вокалістки вона працює ведучою на радіо у Франції.

21:00

ETIENNE MBAPPE & THE PROPHETS (Франція)

Етьєн Мбаппе — відомий камерунський бас-гітарист і композитор, який живе у Франції.
«Моя музика натхненна подорожами, людьми, яких я зустрічаю; це кольори, які я бачу, запахи, які я відчуваю, це сміх і іноді біль, який я відчуваю. Ми живемо в складному світі. Єдине, чого мені хочеться — донести радість і взаєморозуміння через мою музику».

7 червня (неділя)
19:00

STEFANO BOLLANI — Napoli Trip (Італія-Франція)

Стефано Боллані — віртуозний італійський піаніст, композитор, співак і телеведучий. Napoli Trip — це студійний і концертний проєкт, який виник завдяки великій любові Стефано Боллані до Неаполя. Ця любов зародилася ще в дитинстві, коли піаніст у віці одинадцяти років відкрив для себе великого італійського музиканта, яскраве джерело натхнення — Ренато Карозоне.

21:00

GORDON GOODWIN'S BIG PHAT BAND (США)

І фінальним акордом Leopolis Jazz Fest. Birthday Live стане концерт багаторазового номінанта і володаря премії Греммі чудового Gordon Goodwin's Big Phat Band. Він був заснований успішним композитором і аранжувальником Гордоном Гудвіном. Музикант зібрав в Big Phat Band справжніх професіоналів, музикантів-універсалів, здатних виконувати будь-яку музику — свінг, латинський джаз, блюз, класику, рок.

Нагадуємо, що ювілейний Х Фестиваль був запланований на 25−29 червня 2020 року у Львові. Рішення про перенесення було прийнято через пандемію COVID-19. Нові дати фестивалю — 24−28 червня 2021 року (четвер-понеділок).

Довідка:

Leopolis Jazz Fest — міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011 році. Щорічно фестиваль відвідує понад 100 тисяч гостей з України та іноземних країн. У 2016 році фестиваль був визнаний поважним британським виданням The Guardian одним з найкращих джазових фестивалів Європи. Трансляцію концертів фестивалю у Європі здійснює всесвітньо відомий телеканал Mezzo.

Схожі новини