Передплата 2024 «Добрий господар»

«Для мене вишиванка – не просто сукня. Це – оберіг!»

Як українські зірки відзначили День вишиванки

21 травня в Україні відзначали День вишиванки. Це не просто елемент етнічного одягу чи стильне доповнення в гардеробі, а ціле багатство нації з глибоким змістом. Зірки шоу-бізнесу разом з каналом «Україна 24» створили грандіозний онлайн-проєкт.

«Прекрасне свято одного з головних сим­волів нашого народу — День вишиванки, в якій розповідаються історії, пишуться долі. Україн­ські традиції — одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому світу. Одягайте свої вишиван­ки, поширюйте свої історії, і нехай весь світ по­бачить красу української культури і її символів, які об’єднують народ», — написав український співак Павло Зібров та поділився своїм свят­ковим образом.

Відома співачка Ірина Феди­шин приєдналася до привітань у рамках проєкту ВишиванкаDAY і розповіла, що для неї означає національний одяг. На опубліко­ваному відео співачка продемон­струвала свій святковий образ — вишиту сукню темно-синього кольору, прикрашену яскравим квітковим орнаментом. «Виши­ванка — це не просто одяг. Це щось набагато більше! Це те, що стирає всі межі і об’єднує нас, українців, по всьому світу. Нехай вишиванка надихає нас на нові досягнення для нашої країни! Зі святом!» — написала під роликом артистка.

Телеведуча програми «Ранок з Укра­їною» Лілія Ребрик показала свій ран­ковий образ — блакитно-білу вишиту сукню, в якій Лілія виходила в прямий ефір. «Вишиванка — це зручно, красиво і по-особливому вишукано. З чим би ви її не одягнули — піднесений настрій і увага оточуючих гарантовані. Зі святом, дорогі мої, з Днем вишиванки», — написала теле­ведуча.

Українська співачка Джамала не приховує своєї гордості, що вишиванка є частиною культурної спадщини Украї­ни. «Коли я у вишиванці йду по головній площі Стокгольма, Лондона чи прогулю­юся берегом Шрі-Ланки, місцеві жителі зупиняються запитати, що за сукня на мені. А я з гордістю відповідаю, що це вишивка! Дуже люблю, дуже ціную! Вва­жаю її справжньою прикрасою наших жі­нок», — зворушливо написала Джамала.

Українська співачка Світлана Тара­барова, яка при надії другою дитиною, зізналася: «Для мене вишиванка — не просто плаття. Це оберіг. З Днем виши­ванки, друзі!».

Фото пресслужби каналу «Україна»

Схожі новини