Передплата 2024 «Добра кухня»

Кохання під час «чуми»

Карантин – не завада: онлайн-розписка та весілля у стилі безалкогольного пікніка

30 квітня на рушничок щастя стане пара закоханих — Роман Семенів та Роксолана Токарська. Вони — львів’яни: Романові — 38, Роксолані — 36. Жінка виховує 8-річну донечку Марічку, у нареченого немає дітей, його шлюб буде першим. Дату розписки закохані обрали невипадково — на день народження нареченого. Їхня колоритна love story почалася ще торік, але почуття стрімко розвивалися саме під час коронавірусного карантину. 5 квітня Роман освідчився Роксолані на Лисій горі — магічному місці, подарував їй перстень на заручини. Це був незабутній день народження для майбутньої нареченої. Коли промовляла коханому «Так», не приховувала своїх щирих емоцій. Свідками цього магічного освідчення стали двоє випадкових гостей, які фотографували краєвиди міста Лева з висоти гори. Журналістка «ВЗ» поспілкувалася з Роксоланою Токарською про онлайн-розписку, нестандартне весілля та секрети гармонійних стосунків.

Роман Семенів тривалий час пра­цює аграрієм, займається про­дажем міндобрив. Також він затя­тий громадський діяч, координатор ГО «Стоп-азарт». Роксолана — заступниця директора з комерційної діяльності гур­тового ринку «Шувар», активна соціаль­но спрямована жінка.

«Своє кохання знайшла в онлайні, — розповідає Роксола­на. — Познайомилися на одному із сайтів знайомств десь у люто­му-березні 2019 року, але зустрі­лися аж у грудні минулого року. Вподобали одне одного на фото у сайті знайомств, потім дода­лися у друзі на Facebook. Відра­зу не зустрілися, бо не склали­ся зірки… Нарешті побачилися в кафе на гуртовому ринку, де про­дають оладки. Я йому сама на­писала: „Прийдеш на оладки?“. Спілкувалися, смакували зеле­ним чаєм. Склалося враження, що знаю цю людину усе життя. Усе було так тепло і класно, що навіть не хотілося розходитися».

Після першого чаювання Ро­ман попросив майбутню дру­жину допомогти зі збутом м’яса гусок, запакованих у вакуумі. У презент Роксолана отрима­ла… гуску та пляшку оливкової олії. Спершу була шокована цим вчинком, бо зазвичай галант­ні галицькі чоловіки віддячують дамам за якусь послугу квітами і цукерками.

Запитую, чи вірила, що сайти знайомств допоможуть знайти справжнє кохання. «Розуміла, що це ще один інструмент, де мож­на познайомитися, — відповідає щаслива наречена. — Працюю, на дискотеки не ходжу. Звичай­но, на таких сайтах бувають різні люди… Усе треба фільтрувати! В чому моя «фішка»? На сайті зна­йомств зробила відкриту анке­ту, де максимально розписала, яку людину шукаю та свої осо­бисті риси. Зрозуміла: якщо там не знайду чоловіка, то хоча б ді­лових партнерів. Зазвичай подо­бались фото красивих чоловіків з біцепсами. Згодом відключила розум і просто лайкала за відчут­тями, за покликом серця. Роман одразу «впав в око».

Роксолана зрозуміла, що Ро­ман її людина, у поїздці святи­ми місцями Івано-Франківщини, серед яких були святині Рога­тина. Каже, доля не випадково звела їх у цю поїздку. Роксола­на планувала з мамою подорож до Зарваниці, а Роман — на Го­верлу. В обох поїздка зірвала­ся. Згодом Роман сказав Рок­солані, що хоче поїхати з нею на Івано-Франківщину, однак групу вже набрали, місць в автобусі не було. Коли Роксолана з дочкою сіла в туристичний автобус, то не могла зрозуміти, як у турі з’явилося вільне місце для Ро­мана. «Я була здивована, як це раптом з’явилося місце, — про­довжує розмову Роксолана То­карська. — Спочатку думала, що купив, але виявилося, що ні. Бог вів нас однією дорогою. У поїзд­ці ми прекрасно провели час. Усі думали, що ми чоловік і жінка. В монастирі цілу ніч простояли на Службі Божій, сповідалися. Моя дочка дуже полюбила Романа. Їй потрібна батьківська любов. Роман — справжній, не грає при­хильності до дитини».

Роксолана і Роман зрозуміли, що закохані по вуха, коли піс­ля цієї поїздки зустрілися в іс­торичному кафе центру Льво­ва. Кавалер приніс їй великий букет червоних троянд та золо­тий перстеник, всипаний камін­цями. Так Роман запропонував своїй подрузі серйозно зустрі­чатися, щоб у майбутньому створити сім’ю. «Сказав, що я та жінка, яку шукає ціле життя, — продовжує розмову Роксолана. — Акцентував, що має серйозні наміри і хоче створити сім’ю на правильних цінностях».

Роксолана розповідає, що її коханий — справжній чоловік, який вміє турбуватися про свою половинку. У нього золоті руки, вміє в хаті все відремонтува­ти, полагодити, часто забирає зі школи її дочку, купує продук­ти, одяг.

Пропозицію руки і серця Рок­солана Токарська отримала на свій день народження, на Ли­сій горі. Тоді був розпал панде­мії коронавірусу і суворий ка­рантин. «Чому саме ця гора? — продовжує розмову Роксола­на. — Коли на сході України поча­лася війна, Роман став волонте­ром, який разом з побратимами ходив сюди молитися, чита­ти псалми. Каже, для них Лиса гора — місце сили. Тому Роман вирішив освідчитися саме у міс­ці, яке його надихає. До кінця не могла зрозуміти, чого туди йде­мо, і чому Роман тягне зі собою штатив для фото. Раптом коха­ний став на коліна, підніс мені перстень і освідчився. Від роз­губленості почала питати двох випадкових людей, які фотогра­фувалися поруч, що треба від­повісти… Мені відповіли, щоб казала „Так“ і щоб наша сім’я була щасливою. Сказала „Так“, люди нам аплодували. В мене аж ноги тремтіли».

Так Роман освідчився коханій на Лисій горі.
Так Роман освідчився коханій на Лисій горі.

Пара подала онлайн-заяву на розписку у Львівському ДРАЦСі. Розглядають варіант онлайн-весілля, коли гості мо­жуть вітати молоде подруж­жя через… смартфон. У дитин­стві Роксолана Токарська мріяла про вінчання на березі моря. «Я і Роман — не формат, тому нам цікаве саме незвичне весілля, — каже Роксолана. — Буду попу­ляризувати новий тип весільної забави. Я на карантині бачу нові можливості, а не негатив і при­від для депресії. На карантині — розписка, а після нього — весіл­ля в заміському будинку у стилі пікніка. „Фішка“ — безалкоголь­не весілля з класними конкурса­ми і розвагами».

Фото з приватного архіву Роксолани Токарської

Схожі новини