Передплата 2024 «Добрий господар»

Під Новорічною ялинкою у Львові пролунав вибух. Є потерпілі

Чотирьох осіб госпіталізували з опіками

У Львові на проспекті Свободи трапився вибух у ятці, яка розташована на Різдвяному ярмарку. Про це інформує голова ГО «Варта1» Ігор Зінкевич.

Фото Varta 1
Фото Varta 1
Фото Varta 1
Фото Varta 1

Свідки зазначають, що чули вибух. Внаслідок пожежі є постраждалі.

Як повідомляє кореспондент ВЗ з місця події, вибух пролунав неподалік Різдвяної ялинки, в одній з гастрономічних яток та розніс її ущент. Очевидно, вибухнув балон з побутовим газом. Вогонь, який спалахнув при вибуху, перекинувся на дві сусідні торгові точки.

Фото Марія Доротич
Фото Марія Доротич

Унаслідок вибуху і пожежі чотирьох осіб з сильними опіками госпіталізовано у 8-у клінічну лікарню міста.

На місці події працює одна пожежна машина, з десяток вогнеборців. Поліція опитує свідків. Довкола огородженого місця події зібралися натовпи «зівак».

Фото Марії Доротич
Фото Марії Доротич
Фото Марії Доротич
Фото Марії Доротич

На згарищі побував львівський міський голова Андрій Садовий. З його слів, власниками ятки, у якій вибухнув побутовий газ, є київські підприємці. За даними ЗМІ, вибух і пожежа відбулися в будиночку ресторану «Реберня». Андрій Садовий каже, що вони незаконно використовували природний газ, оскільки на Різдвяному ярмарку усі ятки обладнані пристроями, які живляться від електрики.

Фото Марії Доротич
Фото Марії Доротич
Фото Марії Доротич
Фото Марії Доротич

Міський голова каже, що горе-підприємцям щонайменше заборонять провадити бізнес на ярмарку. Також Садовий вважає, що відповідальними за інцидент є організатори торговиці — ТОВ «Львівські ярмарки». Крім того, міський голова пообіцяв ініціювати перевірку мерії усіх яток, які відкрилися на ярмарку.

Після інциденту ярмарок тимчасово припинив роботу.

Відео — Varta1

Схожі новини