Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підозрювані в отруєнні Скрипалів Чепіга і Мішкін брали участь у захопленні держустанов України, — ЗМІ

  • 09.10.2018, 18:01
  • 1 065

Підозрювані в отруєнні екс-офіцера ГРУ Р Ф Сергія Скрипаля Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін брали участь у захопленні державних установ України.

Про це заявив доповідач дослідної групи Bellingcat Христо Грозєв після зустрічі з британськими парламентарями, повідомляє «112 Україна» із посиланням на The Independent.

Грозєв стверджує, що Мішкін і Чепіга були «безпосередньо причетні» до захоплення державних установ на сході України і поширенню фейкової інформації про «місцеві оборонни загони».

Наголошується, що Мішкін здійснив кілька поїздок в Україну, зокрема під час Революції Гідності в 2013—2014 році.

Раніше британська поліція назвала імена головних підозрюваних у вчиненні замаху в Солсбері на колишнього полковника ГРУ Р Ф Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Це Олександр Петров і Руслан Боширов — росіяни, за словами прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, чинні офіцери військової розвідки РФ.

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов дали інтерв'ю телеканалу RT, в якому заявили, що займаються підприємництвом, а не працюють в ГРУ, і до Солсбері прилетіли відірватися і подивитися на Солсберійський собор зі шпилем у 123 м. Петров і Боширов заявили, що дійсно були 4 березня в Солсбері — у день, коли отруїли Скрипалів.

Пізніше The Insider і Bellingcat з'ясували, що Руслан Боширов насправді виявився полковником ГРУ Анатолієм Чепігою. Guildhall з посиланням на власні джерела в Державній прикордонній службі України повідомляв, що підрозділ полковника спецназу ГРУ Р Ф Анатолія Чепіги під час Революції гідності міг бути в Києві та брати активну участь в ескалації подій на Майдані.

У той же час підозрюваний в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Олександр Петров насправді виявився військовим лікарем ГРУ Р Ф Олександром Мішкіним.

Схожі новини