Передплата 2024 «Добрий господар»

Через українську автокефалію у Москві терміново зібрали синод РПЦ: перші заяви

  • 14.09.2018, 18:00
  • 1 186

Сьогодні, 14 вересня, у Москві зібрали позачергове засідання священного синоду РПЦ. У порядку денному лише одне питання — як реагувати на прибуття в Україну екзархів (представників) Вселенського патріарха, які повинні взяти участь в підготовці надання українській церкві автокефального статусу.

Як повідомляється на сайті РПЦ, у засіданні повинен був брати участь глава Української Православної Церкви М П Онуфрій, проте він не зміг приїхати «за станом здоров'я», тому виступив по відеозв'язку.

«Сьогодні на порядку денному одне питання, пов'язане з реалізацією рішення Константинопольського Патріархату про направлення до України екзархів», — сказав глава РПЦ Кирило.

За його інформацією, представники Вселенського патріархату вже прибули в Україну.

У своєму виступі глава УПЦ М П Онуфрій заявив, що представники його церкви зустрічатися з екзархами не будуть, тому що, на думку Онуфрія, вони повинні були попросити у нього «благословення», перш ніж їхати в Україну.

«Ми з ними не зустрічалися і зустрічатися не маємо наміру, тому що вони сюди приїхали без нашого благословення. Як представники канонічної Церкви в Україні ми з ними спілкуватися не будемо, ну, а за тим, як розвиваються події, будемо стежити», — сказав Онуфрій .

«На підставі повідомлення митрополита Онуфрія члени Синоду сьогодні приймуть рішення, що стосуються даної теми», — сказано в повідомленні РПЦ.

Схожі новини