Передплата 2024 «Добра кухня»

Можливо, юний футболіст саме зі Львова стане зіркою світового футболу

Футбольний майданчик оновили Mastercard спільно з Ощадбанком

Новий сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям у центральній частині міста, на вул. Чорноморській, 12, відтепер є місцем, де зможуть тренуватися майбутні зірки футболу. Його оновили Mastercard спільно з Ощадбанком у рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи «Передай пас».

Майданчик, що має площу 600 кв. м, відкрито для всіх охочих. Роботи тривали кілька місяців. За цей час зроблено чимало — тут замінили фундамент, поклали на полі покриття зі штучної трави, нанесли розмітку, встановили нову огорожу та спортивне обладнання, яке відповідає міжнародним вимогам міні-футболу.

Оновлений майданчик 11 ве­ресня відкрили міський голова Львова Андрій Садовий, начальник Львівського обласного управління Ощадбанку Ігор Романів та менеджер маркетингових програм Mastercard в Україні Тетяна Луценко.

На церемонії відкриття Андрій Садовий подякував компанії Mastercard і Ощадбанку. «Якщо ми згадаємо, як ця локація виглядала кілька місяців тому і побачимо цей гарний майданчик зараз, то зрозуміємо, що сюди інвестовані не лише кошти, а й енергія, доброта, тепло. Він стане початком позитивних змін у цьому районі міста. Поряд ми приведемо до ладу дитячий майданчик, за ним — територію школи, де буде зроблено спортивний зал. Навпроти буде облаштовано громадський простір. Є амбітна мета: щоб до 2020 року всі дитячі спортивні майданчики у Львові були доглянутими, безпечними та інноваційними», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Компанія Mastercard розпочала Всеукраїнську соціальну ініціативу «Передай пас» у березні цього року. Дослідження Mastercard виявило: 48% українців переконані, що футбол об’єднує друзів і допомагає зустрічатися з новими людьми. 43% опитаних вважають футбол способом відпочити й зняти стрес, а 17% грають у цю гру з дитинства. 84% опитаних українців сказали, що відновлення спортивних майданчиків для аматорського футболу не лише збільшить інтерес до гри, а й позитивно вплине на місцеву громаду.

«Ця соціальна ініціатива передбачає облаштування 14 спортивних майданчиків у 12 містах нашої країни: Броварах, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Львові, Одесі, Рівному, Харкові, Черкасах, Чернівцях і Чернігові, — розповіла менеджер маркетингових програм Mastercard в Україні Тетяна Луценко. — Частину майданчиків уже відкрито, і на них грають діти, збираються сім’ї для активного відпочинку. Раді бачити, як наша віра в об’єднувальну силу футболу втілюється в реальні проекти, що вже змінюють на краще життя місцевих громад. Тепер переконатись у цьому зможуть і жителі Львова. Сподіваємось, наша з партнерами ініціатива надихне місцевих жителів на хорошу гру і на народження нових футбольних легенд».

Ощадбанк, не вагаючись, приєднався до проекту Mastercard з відновлення футбольних майданчиків. «Соціальна відповідальність давно стала для „ощадівців“ частиною життя, — відзначив начальник Львівського обласного управління Ощадбанку Ігор Романів. — У березні у Львові за участі банку відбулась конференція для унікальних тинейджерів „Завтра-2037“. Сьогодні ми відкриваємо цей чудовий оновлений футбольний майданчик і сподіваємось, що жителі району, особливо молодь, проводитимуть тут вільний час із задоволенням та користю. Можливо, юний футболіст, який займатиметься саме на цьому майданчику, стане зіркою світового футболу».

Після урочистого відкриття на майданчику відбулась товариська гра між командами Ощадбанку та Львівської міської ради. Незважаючи на результат, перемогли дружба і віра в те, що разом вдасться реалізувати ще не один цікавий і корисний для громади проект.

Олена ПЕТРИК.

Схожі новини