Передплата 2024 «Добра кухня»

Як «кварталівці» романтичні стосунки з’ясовували

Репортаж зі знімального майданчика комедійної стрічки «Я, ти, він, вона».

Майже два місяці тривають зйомки романтичної комедії Студії «Квартал 95» «Я, ти, він, вона». На 49% проект фінансує Держкіно України (aільм став одним з переможців 10-го конкурсу кінопроектів Держкіно). Всеукраїнська прем’єра стрічки запланована на 27 грудня цього року.

Комедія «Я, ти, він, вона» стане десятим фільмом, знятим студією «Квартал 95», та першим україномовним. Цього тижня компанія завершує знімальний період. І «крапку» у фільмі «кварталівці» вирішили поставити у Львові. Однією з локацій стала площа перед львівською мерією. Саме там Володимир Зеленський «з'ясовував» стосунки зі своїм кіношним суперником Євгеном Кошовим.

У центрі нової комедії — подружня пара (Володимир Зеленський і Анастасія Коротка), яка переживає кризу сімейного життя. Їхні герої уже подали заяву на розлучення, однак через відсутність вагомих причин для розлучення суддя не може цього зробити відразу, і дає їм час на примирення.

Це перша картина, в якій лідер Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський виступає режисером-постановником. Режисерську долю у стрічці ділить із Зеленським американець Девід Додсон, що працює в Голлівуді.

«Цей фільм — романтична комедія про всі способи, які ми використовуємо, аби зберегти стосунки, — розповів журналістові „ВЗ“ Девід Додсон. — У кожної пари є момент, коли доводиться прийняти рішення — залишитися разом чи розійтися, і саме ця мить є доленосною. Більшу частину фільму ми знімали у Києві, але, згідно із сюжетом, головним героям потрібно поїхати у якесь місто, яке відрізняється від столиці. Ми обрали Львів і не прогадали, адже він романтичний та гарний, куди не глянь».

Перекладачем Девіда є його дружина, уродженка Рівного, Наталя. Була щиро подивована, що Володимир Зеленський з голлівудським режисером вільно спілкувався англійською.

— Ми вірили, що Львів нас тепло прийматиме. Але цей наш приїзд до Львова став особливим — тут так смачно! А це має велике значення у робочому процесі, — каже Володимир. — Знаю, львів’яни люблять «95 Квартал», але не думав, що аж настільки. Чому саме Львів обрали для локацій? А чому ви обрали Львів, щоб тут народитися і жити? Бо це дуже круте місто, у якому кожна вулиця — це історія.

— Ви схожі зі своїм героєм?

— Нормальний хлопець (сміється. — Авт.), веселий, але ми з ним різні. Наш фільм — історія про чоловіка і дружину, які прожили багато років разом, але не знають одне одного. Вони навіть не розуміють, що вони кохають одне одного. У нас багато таких сімей, тому є так багато розлучень, бо люди не розуміють одне одного, бо вони між собою не спілкуються. Наш фільм — повчальна історія.

— Важко поєднувати акторську і режисерську роботу?

— Давно хотів спробувати себе у ролі режисера. З Девідом ми працювали над картиною «Вісім перших побачень», знаємо один одного близько десяти років, тому я йому дуже довіряю. У нашій новій комедії він займається візуальним наповненням, я ж відповідальний більше за акторську складову. Мені це цікаво. Якщо ваша робота вам цікава, ви будете поєднувати все, і весь свій час віддаватимете цій роботі. Дуже бракує часу для сім’ї. І це дуже погано. Це мій великий мінус, але він у мене єдиний (сміється. — Авт.).

— Ви — шоумен, актор, сценарист, а тепер ще й режисер. Чи побачимо ваше прізвище у списку кандидатів у виборах президента?

— А… (сміється. — Авт.) Все може бути. Таке життя, нічого не відкидаю.

Євген Кошовий, який у фільмі виступає «героєм-любовником», між кадрами сипав жартами і заливався сміхом. І постійно підморгував своїй дружині — Ксенії, яка приїхала до Львова підтримати чоловіка.

«Я так скучаю, коли Женя надовго виїжджає з дому, але не завжди маю можливість його супроводжувати, — розповіла журналістові „ВЗ“ Ксенія Кошова. — Та й навіть Києві ми не так часто можемо бути разом через зайнятість чоловіка. А коли почула, що зйомки у Львові, попросила двох бабусь, щоб залишилися вдома з внуками — нашими донечка Варварою і Серафимою».

— Як вважаєте, роль героя-коханця підходить вашому чоловікові?

— Не читала повністю сценарій фільму, але знаю, що мій Женя закоханий і «відбиває» дружину у чоловіка. У житті, я переконана, Женя би так ніколи не зробив. Він — порядний сім’янин і чудова людина. У нього є велика мрія — зіграти негативного героя.

— Як ви познайомилися з Євгеном?

— О, це було так давно. І навіть банально. Познайомилися у нічному клубі у Києві. Вірніше, побачили одне одного. Бо перетиналися ми раніше. Я працювала у балеті «Фрідом», він — у «Кварталі», і ми бачилися під час виступів неодноразово, але не звертали одне на одного уваги. Наступного дня після зустрічі у клубі зателефонували мої подружки, сказали, що Кошовий попросив мій номер телефону. Вони дали телефон, але минуло кілька місяців, а мені він так і не подзвонив. А потім привітав мене з Новим роком, і відтоді ми почали переписуватися. Але це так довго тривало… Тоді я вирішила взяти ініціативу у свої руки (сміється. — Авт.), сказала, що час вже і зустрітися. Як з’ясувалося пізніше, він про це давно мріяв, але соромився призначити побачення. От так зустрілися і більше не розлучалися. Нашому шлюбові минуло 11 років.

Поки ми спілкувалися, на площі Ринок «кипіли» зйомки. Девід показував каскадерам-двійникам Зеленського і Кошового, коли вони мають «вступати у роль» і гамселити один одного. А охорона у рупор просила львів’ян і гостей «вийти з кадру». У кадрі могли залишатися тільки старенькі львівські трамваї, які снували туди-сюди і «дзеленчанням» вітали «кварталівців»…

Схожі новини