Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

25 обрали, ще одинадцятьох відсіють на репетиціях

У фіналі конкурсу «Міс Львів» за корону змагатимуться чотирнадцять красунь

21 червня у Львівському театрі опери та балету відбудеться традиційний конкурс краси «Міс Львів», який уже багато років є візитівкою міста у проведенні свят краси, таланту та галицької вишуканості. За понад два місяці до конкурсу організатори «Міс Львів» провели кастинг. Із понад сотні дівчат (плюс-мінус стільки приходить на відбір щороку) шукали достойних претенденток на головну корону і титул найкрасивішої. На кастингу «Міс Львів» побувала журналіст «ВЗ», яка стежила за його перебігом, закуліссям та, звичайно, поспілкувалася з дівчатами.

Нагадаємо, у рамках експерименту 2012 року журналіст «ВЗ» теж спробувала свої сили у кастингу цього конкурсу краси. Та через немодельні параметри усі судді категорично сказали «Ні». Тому я як ніхто розумію переживання юних дівчат, які прийшли на кастинг.

Цього разу атмосфера кастингу не булла настільки напруженою (та й дівчата, з якими спілкувалася, аж випромінювали впевненість у своїх силах. Одна з них відверто сказала «ВЗ»: «Міс Львів-2018″ стану я».Авт.). В одному з кафе центру Львова, де відбувся відбір, претенденток пригощали шампанським. Мабуть, щоб трохи розслабилися і почувалися як вдома. Зауважила, що після першого-другого келиха дівчата здружилися і підтримували одна одну. Побачити таку жіночу дружбу на кастингах — рідкісне явище. Як правило, конкурентки намагаються псувати одна одній атмосферу, аби перед журі було непереливки.

…"Міс Львів-2015″ Любов Бакай (прийшла у короні) роздає дівчатам анкети та їхні номери для виходу на кастинг. Реєструє учасниць, заодно бажає успіхів.

Тим часом йду до дівчат, щоб поспілкуватися. 19-річна Вікторія Масник навчається у НУ «Львівська політехніка», опановує ази туризму. Каже, вперше бере участь у кастингу на тему міс, не хвилюється. «Це цікаво, хочу спробувати, — каже дівчина. — Побачила афішу кастингу і вирішила спробувати».

19-річна Софія Росиловська прийшла на кастинг «Міс Львів» по досвід та нові враження. «Хочу перемогти не лише на «Міс Львів», а й на конкурсі

«Міс Україна», — сказала Софія. — Кожна дівчина, яка сюди прийшла, повинна мати таку мету".

Студентка «Львівської політехніки» Марта каже, що потрапила на кастинг випадково. Зареєструвалася раніше, згодом їй зателефонували, повідомили, що годиться для етапу кастингу.

«Не знаю, які в мене шанси на перемогу, — каже вона. — Сподіваюся, що усе буде добре».

18-річна студентка цього ж університету Олександра Бабич прийшла на конкурс, щоб реалізувати свої можливості, випробувати свої сили. Інша студентка, Катерина, теж має песимістичні прогнози щодо своєї перемоги: «Усі в рівних умовах, бо дівчата красиві. Краса дівчини — суб’єктивна річ, для кожного це поняття своє».

Член оргкомітету «Міс Львів» Анастасія Хрищук сказала «ВЗ», що на кастингу оберуть лише 25 кращих дівчат. Вимоги — красива фігура, вік до 25 років, уміння дефілювати, харизма…

«Наступний етап кастингу — фотосесія в купальниках. Бо, як правило, чимало дівчат коригують свою фігуру стягуючим одягом і не видно усіх недоліків, — продовжує розмову Анастасія. — Частину дівчат теж відсіюють на цьому етапі. Після цього стартують репетиції. І уже на перших репетиціях бачимо, хто може вийти на сцену, а хто — ні. Насамперед звертаємо увагу на жіночу харизму. Є дівчата, які красиві, але на репетиціях доволі сковані, або їм складно запам’ятовувати рухи. Таких не беремо, бо не можемо одну-двох учасниць персонально вчити кілька місяців».

Принагідно запитую Анастасію, хто із зірок виступатиме на гранд-шоу «Міс Львів-2018» та якою буде тематика конкурсу краси. Відповіла, що тему наразі шукають, її оголосять, коли стартують перші репетиції дівчат. «Можливо, у журі сидітиме світська левиця Періс Хілтон? (наприкінці березня вона приїхала на відкриття «Гранд-готелю», а кілька років тому булла членом журі на конкурсі «Міс Україна». — Авт.). — жартома запитала її. «Можливо!» — відповіла Анастасія Хрищук.

І ось стартував кастинг. Журі по черзі кличе в кімнату по одній дівчині. За дверима дівчата трохи хвилюються. У тих, хто має йти на співбесіду серед перших, трясуться руки…

Деякі претендентки на корону були скутими, соромилися показати свої таланти. «Вмію танцювати», — сказала одна з дівчат. «Ну, тоді станцюйте щось для нас», — одноголосно запропонували члени журі. «Ой, не можу, соромлюся. Просто вас тут так багато», — зніяковіла дівчина. Навіть після «енної» просьби дівчина так і не показала жодного па.

Інша учасниця кастингу, навпаки, залюбки показувала свій танцювальний талант.

Чимало дівчат професійно дефілювали (переважно це вихованки модельних курсів), але деякі були, м’яко кажучи, незграбні у цьому процесі.

Одна з дівчат сказала журі, що вміє покласти хлопця на лопатки. Її просять продемонструвати. До неї підійшов член журі Тарас Гаврик (відомий радіоведучий, співак). Не встиг Тарас сказати, щоб майбутня міс його не вбила, як за мить був перекинутий через плече і лежав на підлозі. Усі аплодували і сміялися. «Не вбила, але хребет пошкодила», — визнав своє фіаско радіоведучий.

Усі фото Євгена Кравса

Схожі новини