Передплата 2024 ВЗ

Багато червоного

Кутюрна колекція від Dior на шанхайському Тижні моди

Шанхайський Тиждень моди на кілька днів вибив зі звичайного буденного ритму найбільше місто та фінансовий центр Піднебесної і оповив його атмосферою краси та вишуканості. На «модний екзамен» «осіньзима-2018» привезли чимало креативних колекцій місцеві кутюр’є. Однак рівень заходу явно не «містечковий» — на свято моди завітали також і авторитетні європейські ґранди.

У рамках Тижня моди відбувся показ кутюрної капсульної колекції Christian Dior «весна-літо-2018», яку вперше креативний директор Марія Грація Кюрі представила в січні у Парижі. Однак з огляду на специфіку країни колекцію «модернізували» та доповнили 12 образами. Центральною темою став вишуканий та призабутий у наш час кондиціонерів та електровентиляторів аксесуар — віяло. Це не тільки стародавній механічний «клімат-контроль» для прекрасної половини людства, а й знаний інструмент зваби та кокетства. До того ж він близький і східній, і західній культурі. Втілити його у життя допомогла плісировка, з якою ретельно попрацювали в «Діор».

У колекції чимало вбрання червоного кольору, який у пошані в Китаї. Він часто зустрічається у традиційних лакових малюнках східної культури, які прикрашають предмети розкоші, та миттєво переносять нас в атмосферу Піднебесної епохи імператорів. Червоний розповідає про спадщину Dior і одночасно асоціюється з далекою і чарівною культурою, розповіла Марія Грація Кюрі.

Схожі новини