Передплата 2024 «Добра кухня»

Автомобільна афера на 7 мільйонів

Правоохоронці викрили мережу офісів, у яких начебто торгували дешевими автівками. Жоден охочий не отримав авто, лише витратив купу грошей

Останнім часом з'явилась величезна кількість оголошень про продаж автомобілів. Є, наприклад, компанії, які працюють цілком легально, і продають автівки, які привозять зі США (їх купують через аукціон). Вартість такого автомобіля і справді є дешевшою. А є “кидали”, які обдурюють людей. Правоохоронці викрили шахраїв, які діяли на території Львівській, Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областях. Вони обіцяли продати автомобіль у кредит, при цьому вимагали переказати 10 % передоплати від вартості покупки. Коли отримували гроші, зникали... Зловмисникам вдалося видурити у людей понад сім мільйонів гривень!

За інформацією відділу комунікації поліції Львівської області, ділки розміщували на інтернет-сайтах рекламні оголошення із пропозицією придбати у кредит автотранспорт за цінами, суттєво нижчими за ринкові. “Клієнти звертались за вказаними в оголошеннями адресами, де їм пропонували на вибір автомашини у широкому ціновому діапазоні, зокрема Рено, Кіа, Сітроен, Сузукі, Лада та інші, з можливістю вибору комплектацій, - кажуть в обласній поліції. - Після того, як клієнт підбирав автомобіль, менеджери укладали ніби – то попередній договір купівлі - продажу автівки та вимагали переказати на рахунок “підприємців” 10% передоплати. При цьому клієнтів запевняли, що автомобіль вони отримають протягом 3-4 робочих днів, а також буде проведена його передпродажна підготовка та комп`ютерна діагностика”.

У поліції з’ясували: нічого не підозрюючи, клієнти перераховували аферистам від 30 до 100 тисяч гривень на вказаний менеджерами рахунок у банку. Коли ж в обумовлені терміни вони не отримували обіцяних автомобілів та звертались у офіси, працівники пояснювали їм різні вигадані обставини та причини затримки. Далі, для уникнення конфліктів із ошуканими клієнтами, зловмисники орендували нові приміщення і змінювали місця розташування офісів.

Правоохоронці вилучили у шахраїв море печаток
Правоохоронці вилучили у шахраїв море печаток

Зі слів поліцейських, шахраям вдалося обдурити близько 150 людей у різних регіонах України на суму понад сім мільйонів грн. За весь час жоден клієнт не отримав обіцяного автомобіля!

Правоохоронці Львівщини провели санкціоновані обшуки та припинили незаконну діяльність офісів мережі та головного офісу у Києві, під час яких вилучили більше п’ятдесяти печаток різних суб’єктів господарювання, штампи, договори, документи бухгалтерського та податкового обліку, рекламні оголошення, каталоги та інші речові докази злочинної діяльності.

Двом зловмисникам вже повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство в особливо великих розмірах) КК України. Невдовзі суд обере для них міри запобіжного заходу. Також правоохоронці встановлюють особи усіх, хто постраждав від «підприємницької діяльності» шахраїв та встановлюють інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Схожі новини