Передплата 2024 «Добра кухня»

«Вийшла з автобуса вже без гаманця...»

Небайдужі львів’яни через соцмережі повернули матері-одиночці вкрадену зарплату

Львів’янка Віталія Подольська стала жертвою кишенькових крадіїв. У маршрутці у 25-річної жінки витягнули гаманець. У ньому уся зарплата — 1700 грн. Жінка, яка сама виховує п’ятирічного сина, була у розпачі. У соцмережі Віта зопалу написала: «Звертаюсь до тих людей, які щойно в маршрутці №51 вкрали в мене всю зарплату... Я практично сирота, батькам до мене діла ніколи не було, і одинока мама... Щоб ви подавились тими грошима»... Реакція не забарилася. Небайдужі до чужої біди люди перерахували на банківську картку молодої жінки навіть більше грошей, ніж у неї було в гаманці.

Віта працює оператором з доставки їжі. «Не очікувала на таку віддачу, — сказала журналісту «ВЗ» розчулена жінка і розповіла, як усе сталося. — Я зняла всю зарплату та пішла на Краківський ринок, щоб купити дитині вишиту сорочку. Витратила 200 грн. Потім сіла в маршрутку, щоб доїхати додому. Але вийшла з маршрутки вже без гаманця. Сумка була відкрита. Я навіть не помітила, як це сталося...». За словами потерпілої, маршрутка не була сильно забита. Але злодія це не зупинило...

Після того, як пост Подольської передрукували у Фейсбуці, їй почали писати незнайомі люди, пропонувати допомогу. Загалом на банківську картку перерахували 2100 грн. Навіть ті, хто не мав грошей, пропонували продукти — гречку, рис, цукор.

Розпитую молоду жінку про її сім’ю. «З чоловіком жили у цивільному шлюбі. Одного дня він пішов... Долею сина не цікавиться. Чим може нам допомагає його мама, бабуся Сашка. Батька у мене немає. Мама випиває, від неї жодної підтримки»... «Дякую усім за допомогу! У мене сплеск емоцій», — додала Віта.