Передплата 2024 ВЗ

Ані Лорак без «огонька»

Українським співакам заборонили виступати на російських корпоративах

Національна асоціація організаторів заходів РФ внесла до «чорного списку» українських виконавців. Під роздачу потрапили Анастасія Приходько, Іван Дорн, Андрій Данилко та навіть фанатки російських корпоративів — Світлана Лобода з Ані Лорак.

В Асоціації не приховують політичних мотивів — українських виконавців назвали “артистами зі спірною ідеологією”. “У кожній великій компанії є спеціальна людина — менеджер зі зв’язків з держструктурами. Вона має вагомий голос, коли вирішується, з ким підприємство буде співпрацювати і хто підприємство розважатиме. У зв’язку з напруженістю, де будь-яка вголос виражена симпатія може мати значення, багато українських артистів були вилучені зі списку запрошених до нас на Новий рік”, — пояснюють рішення в асоціації і додають, що економія теж має значення — дешевше запросити менш відомих співаків і танцюристів.

Популярний у РФ Іван Дорн шокував публіку в Юрмалі, коли вийшов на сцену фестивалю “Нова хвиля” у футболці з тризубом і заспівав “мене нервують люди ті, що думають мало”. Анастасія Приходько неодноразово виступала перед бійцями АТО й мешканцями звільнених міст сходу України. Крім того, співачка відмовилася від усіх нагород та премій, які їй було вручено в Росії. Щодо заборони концертів Данилка, то артист пообіцяв, що цьогоріч стрибати на корпоративах ані в Україні, ані у Росії не буде: «Дуже переживаю за Україну, тому почекаю доречного для мого гумору часу».

А от за що потрапила у «чорний список» багатостраждальна Кароліна Куєк — не знає ніхто. Ані Лорак зробила усе, щоб не вилетіти з новорічних “огоньків”, навіть скасувала два концерти у Києві, начебто через побоювання “передвиборчих провокацій”, бо її у Білокам’яну на виступ покликали. Російські слухачі від такої новини не засмутились — активно просять внести у список ще й Вєру Брежнєву і Потапа з Настею... Українські меломани коментують заборону лаконічно: “Зрадників не люблять ніде”.

Схожі новини