Передплата 2024 ВЗ

Ліда Паньків: «Тепер Дмитро говорить «Слава Україні!» першим...»

Романтична історія журналістки та «беркутівця», які стояли на Майдані по різні боки барикад

Київська тележурналістка Ліда Паньків та колишній «беркутівець» зустрілися на передовій у зоні АТО на Донбасі. Історія їхнього знайомства — сюжет для мелодрами. Стояли на Майдані по різні боки барикад. Після того, як Ліда цілу ніч стримувала бійців «Беркута» на вул. Лютеранській, поклавши долоні на їхні щити, один з них запропонував дівчині... одружитися! Так з легкої руки колег-журналістів Ліда стала “нареченою” бійця з Харківщини. Минуло півроку. З початком антитерористичної операції чимало колишніх «беркутівців» беруть участь у бойових діях на сході України. І знову несподівана зустріч... Збіг обставин? Чи все-таки доля?

«Мене побачила знайома, вона кричала, щоби ми з подругою утікали від «Беркута», — згадує Ліда події на Майдані. — Я крикнула: «Все добре!». Вона попросила мій номер телефону. Я продиктувала...». Зранку отримала есемеску: «Я запам’ятав твій телефон, коли ти його диктувала, але не знаю, як тебе звати. Я стояв вночі зі щитом перед тобою. Думав, ти ненормальна, коли у сутичках ви з подругою нас зупинили. Тоді зрозумів, що хочу з тобою одружитися. Дмитро»... Вона відповіла: «Доведеться спочатку опустити щит».

Згодом він зателефонував. Сказав, що його вразила моя хоробрість. Я запитала: «Чому назвав мене ненормальною?». Він розсміявся: «Хіба нормальна дівчина стояла би перед загоном «Беркута»?»... Ще трохи поговорили. Відчула до нього симпатію...».

У ніч на 11 грудня «Беркут» знову штурмував Майдан. За півгодини до «зачистки» площі Дмитро надіслав Ліді «есемеску»: «Йди з Майдану». «Коли зрозуміла, що він у натовпі душить наших хлопців, на душі стало гидко...». Зранку «Беркут» відступив. Наступного дня вони зустрілися. Ліда висунула умову, що Дмитро прийде на Майдан. І він прийшов! «Досі відчуваю перед собою твій щит, — сказала при зустрічі. — Він розділяє нас». Він виправдовувався: «Це моя робота. Якби було по-іншому, стояв би на вашій стороні». «Таку роботу треба кидати», — різко відповіла дівчина. Мама хлопця, коли він показав їй фото Ліди, сказала: «Гарна дівчина! І патріотка! Така невістка мені підходить...» Писати рапорт на звільнення Дмитро не поспішав...

«І ось ми зустрілися. Тільки тепер він каже «Слава Україні!» першим», — написала у соціальній мережі Фейсбук Ліда Паньків. Користувачі Інтернету вітають Ліду і питають: «Коли весілля?». Дівчина охолодила запал романтичних натур: «Ну, ви тут нагородили! Прошу не видавати мене заміж без мене. А зі мною тим більше!». Отже, ця мелодрама триває.

Схожі новини