Передплата 2024 «Добра кухня»

Відірвані коси і розмита автозасмага

Перший півфінал Євробачення був для України вдалим

Перший півфінал Євробачення у Копенгагені (Данія) відбувався мляво. Конкурсанти один за одним приміряли образи переможців попередніх років. На цьому тлі вигідно виглядала Марія Яремчук з динамічною композицією і акробатичними трюками. Тож вихід України у фінал Євробачення нікого не здивував.

Приготувавшись до змагань з епатажним учасником від Австрії — бородатим трансвеститом Кончітою Вюрст, учасники першого півфіналу Євробачення вдавались до дивних трюків. Російські близнючки Толмачови зображали двоголового орла, сплівшись докупи косами. Конкурсантка від Молдови Крістіна Скарлат з потужним, як у Примадонни, голосом відірвала просто на сцені жмут волосся. А решта учасниць так наваксувались автозасмагою, що у співачок з Сан-Марино та Азербайджану пішли плями по тілу...

Українку Марію Яремчук на сцені впізнати було непросто: від хвилювань дівчина помітно схудла, а важкий грим і засмага зробили 21-річну співачку старшою років на десять. Марія розігрувала на сцені любов з акробатом — той безперестанку крутився у велетенському колесі. Спецефекти, весела пісенька та тривожна політична ситуація в Україні забезпечили Марії Яремчук участь у фіналі.

Коли ведучі конкурсу оголосили вихід у фінал Росії, у залі піднявся шум і вигуки “Фу!”. У соцмережах миттю почались обговорення, що пісня Толмачових про “життя на межі, ближче до злочину” має політичний підтекст. Натомість у композиції “Ти не одна” співака Арама з Вірменії українці побачили підтримку. Вірменина наразі називають лідером конкурсу. Його конкурентом вважають виконавця Андраса з Угорщини. Андрас вдався до нетипових для Євробачення кроків, і не прогадав: вокалом нагадував Ленні Кравіца, обрав сучасну композицію у стилі drum and bass, співав про гостросоціальні проблеми.

Таким чином сформувалась перша десятка учасників фіналу Євробачення: Україна, Чорногорія, Угорщина, Вірменія, Азербайджан, Сан-Марино, Швеція, Нідерланди, Ісландія і Росія. З них рідною мовою співав лише Сергей Четковіч з Чорногорії, решта надали перевагу англійським композиціям.

Коментарі для «ВЗ»

Анастасія Приходько, співачка

Добре виступили Вірменія та Угорщина. Оскільки конкурс політичний, то Україна повинна увійти в трійку лідерів. Дуже сподобалася Бельгія! Але, на жаль, хлопець не пройшов. Більше мене ніхто особливо не здивував.

Виступу Толмачових з Росії взагалі не коментуватиму: ні вони, ні пісня мені не сподобалися, ще одна лялькова балада і нічого нового! Навряд чи ситуацію врятує Кіркоров, якого залучили в команду Толмачових у зв’язку з непростими відносинами Росії зі світом. Але й Марію Яремчук похвалити не можу. Плюс у Марії один — красиве плаття. Все інше мені видалося незрозумілим: ні пісня, ні колесо з хлопцем у ньому! У виступі були помітні страх, хвилювання, невпевненість.

Юрій Фальоса, продюсер

На жаль, перший півфінал мене не вразив. Сподобався виступ дуету з Нідерландів — якісний, зважений, без зайвих спецефектів. Виступ Толмачових оцінюю як непогане шоу. Думав, все набагато гірше буде у них... Про виступ Марії говорити не буду, бо не хочеться говорити погано про представницю нашої країни. Марія ще маленька для конкурсу такого рівня, недозріла ще ні емоційно, ні за темпераментом. Співала фальшиво і непрофесійно.

Схожі новини