Передплата 2024 «Добрий господар»

Другий Онопрієнко Яворівщині не загрожує

Експерти встановили, кому належать рештки спаленої у лісі людини

“Ми не віримо, що в лісі застрелився та спалив себе справжній вбивця, — телефонував у “ВЗ” двоюрідний брат застреленої на Яворівщині 20-річної Люби.- Убивця втік. Матимемо другого Онопрієнка! У нас бояться з будинків виходити!..” — казав співрозмовник. Край страхам селян поклали експерти.

14 листопада цього року у Яворівському районі, між селами Підлубами та Бердиховом, на очах у селян, які випасали худобу, вчинили жорстоке вбивство. Напівроздягнена дівчина вибігла з автомобіля зі зв’язаними скотчем руками. “Рятуйте!” — кричала бідолашна. Юнку наздогнав молодик і двома пострілами з рушниці вкоротив їй життя.

Правоохоронці?встановили, що загинула місцева жителька, 20-річна випускниця медичного коледжу Любов Шопська. Подруги та рідні Люби розповіли, що вона зустрічалася з 26-річним Володимиром, жителем сусіднього села. Люба мріяла одружитися з коханим, але одного дня дізналася, що її обранець має... дружину та двох дітей. Дівчина вирішила розірвати стосунки. Це так розлютило кавалера, припускали міліціонери, що він вчинив жорстоке вбивство.

Коли загинула Люба, за кілька кілометрів від місця загибелі дівчини міліціонери побачили покинутий автомобіль “Опель”, що належав підозрюваному. Правоохоронці почали обстежувати навколишній ліс, і за три кілометри від автомобіля побачили яму завглибшки три метри. Поруч з ямою валялися дві лопати, якими її викопали, а до дерева хтось примостив мисливську рушницю — так, щоб її ствол був скерований у напрямку ями.

Той, хто її викопав, кинув униз автомобільні шини, дрова та підпалив їх. Серед згарища знайшли обгорілі рештки людини. Правоохоронці припустили, що ці рештки належать вбивці дівчини, який, засвідчила його дружина, додому не з’являвся. Ймовірно, розмірковували міліціонери, чоловік після вбивства коханої вирив яму, став на її край та з допомогою мотузки, яку прив’язав до гачка рушниці, вистрелив у себе. Після чого тіло полетіло в полум’я, що палало у викопаній самогубцем ямі.

Проте це були лише припущення. Адже коли на згарищі знайшли труп, за зовнішніми ознаками неможливо було навіть встановити, кому він належить: чоловікові чи жінці. Знайдені у лісі рештки людини скерували на експертизу, що завершилася цими днями. “За результатами слідчих дій та висновку молекулярно-генетичної експертизи, — повідомили “ВЗ” у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області, — здобуто достатню кількість доказів, необхідних для висунення підозри у вбивстві 26-річному знайомому загиблої. Після розправи з дівчиною він вчинив акт самоспалення”.

Схожі новини