Передплата 2024 «Добрий господар»

Василь БОНДАРЧУК: «Український шоу-бізнес – весільно-корпоративний. Артисти думають про заробіток, а не про творчість

Молодий, талановитий, успішний, привабливий... Мова про українського співака Василя Бондарчука.

Проте з усіх своїх досягнень найбільшим та найціннішим він вважає сім’ю. Разом із дружиною, молодою співачкою Катериною Веласкес, виховують п’ятирічну доньку Аріану-Селесту. Про непростий шлях до шоу-бізнесу, сімейну ідилію та новорічно-різдвяні традиції кореспонденту “ВЗ” розповів Василь Бондарчук.

- Більшість артистів працюють під патронатом продюсера. Ви вже другий рік — на вільних хлібах. Не важко все тягнути самостійно?

— Нелегко працювати без продюсера, але спокійніше. Якщо у артиста з продюсером добрі відносини, є взаєморозуміння і вони дивляться в одну сторону, це чудово. Якщо ж не знаходять спільної мови, як це було у мене з Юрієм Нікітіним, краще працювати порізно. Назвав би останні два роки відновлювальними. Повинен був зібратись з силами, зрозуміти, як діяти далі, залучити ресурси для подальшої роботи. Благо, що залишилась моя команда, з якою разом працюємо уже п’ять років. Розширюємось, робимо свою студію. З нового року почуєте свіжі пісні, побачите нові відеороботи. Наш вітрильник набрався вітру.

- Цікавою була ваша співпраця з молодою співачкою Сантою Дімопулос. Чи працюєте над подальшими спільними композиціями?

— З Сантою ми не лише колеги по співочому цеху, а перш за все — куми. Санта хрестила мою доньку. Часто спілкуємось. У Санти розпочалась сольна кар’єра. Перший наш спільний вихід був експромтом. Вийшло непогано. Тому у майбутньому ще будуть дуетні виступи.

- Ви з Сантою давно товаришуєте сім’ями. Як сприйняли її розлучення з Андрієм Джеджулою?

— Важко з дружиною переживали розлучення Санти та Андрія. Для нас вони обоє є рідними. Але розуміємо, що це життя.

- Ваша донька Аріана-Селеста товаришує з сином Санти та Андрія — Даніелем?

— Обожнюють гратись разом. Даніель, як справжній джентльмен, запрошує Аріану-Селесту в гості. Вони — ровесники, легко знаходять спільну мову. Обоє дуже активні діти. Коли збираємось сім’ями, стільки шуму, здається, що бавиться не двоє дітей, а цілий дитсадок (сміється. — І. К.).

- Вашим хобі є малювання. Особливо любите зображувати жіночі портрети. Портрет доньки вже намалювали?

— Довгий час уже нічого не малював. Усі сили та час кинув на відновлення співочої кар’єри. Але відчуваю, що потрібно повернутись до пензля і щось намалювати для душі. Портрети дружини малював неодноразово. Настав час намалювати і портрет доньки. Скрупульозно ставлюсь до малювання портретів. Прагну, аби зображення було чітким, як фотографія.

- У новорічно-різдвяний час усі чекають на сюрпризи та подарунки, особливо діти. Що цьогоріч ваша донька знайшла під ялинкою?

— У нас є чудова новорічна традиція, яку з дружиною придумали спеціально для Селести. Перед кожним новим роком сім’єю пишемо лист Діду Морозу. Завдяки цьому ми не лише розуміємо, що конкретно дитина хоче отримати під ялинку, ця традиція ще допомагає створити передсвятковий настрій у домі. Цьогоріч, окрім ляльок, замовила коника. Звичайно, живого коня в квартиру не візьмемо, тому вирішили з дружиною подарувати Селесті чорного пегаса — крилатого коня з давньогрецької міфології, який вважається улюбленцем муз.

- Свята ви зазвичай проводите на сцені. Як це сприймає сім’я?

— Доньці це не подобається, вона телефонує і з обуренням запитує, чому мене немає за святковим столом, коли я приїду і привезу їй подарунок. Дружина ставиться до цього з розумінням, адже вона — теж співачка, добре знає, яка доля у артистів. Нам пощастило, що ми з Катею однієї професії. Аби бути разом на свята, інколи виступаємо разом. Зараз, коли Селеста уже підросла, дружина зможе більше часу приділяти своїй творчій кар’єрі. Катя — дуже талановита, в неї сильний голос. Доки сиділа в декреті, вималювала чіткий план подальших кар’єрних дій. Допомагатиму їй усім чим зможу. Адже вона — мій перший критик або, краще сказати, лакмусовий папірець, на якому випробовую нові пісні. Прислухаюсь до її порад, яку ноту і як замінити. Хоч я — не великий композитор, але можу щось і для свого, і для репертуару дружини написати.

- Тобто у другий декрет Катя найближчим часом йти не планує?

— Плануємо ще дітей. Але я розумію, що Катя хоче реалізуватись і в творчому плані. Якщо зараз народить ще одну дитину, знову на декілька років її кар’єра відійде на задній план. Після такої довгої перерви важко буде повернутись у творче русло. А Катя з шести років співає, завжди мріяла про сцену. Нехай зараз повертається до роботи, зарядиться творчою енергією. А згодом, якщо зійдуться зорі і Бог дасть другу дитину, будемо дуже раді.

- Ви — вродливий чоловік і, мабуть, часто ловите на собі заворожені погляди жінок, шанувальниць. Як це сприймає дружина, ревнує?

— Не існує жінки на світі, яка б не відчувала ревнощів, бодай інколи. Так само і чоловіки, якщо кохають своїх жінок, ревнують їх. Катя — ревнива, але кожних п’ять хвилин не телефонує, якщо мене немає поряд. Вона — адекватна людина. Інколи більш спокійна, інколи — може проявити емоції. Але вміємо навіть серйозні розмови переводити у жарти, аби не сваритись.

- Допомагаєте дружині по господарству, куховарите?

— Люблю куховарити. Зазвичай готую страви з м’яса та риби. Якщо є час, можу поекспериментувати з новими рецептами, аби зробити сюрприз дружині. Катя не любить готувати, тому для неї мої кулінарні витвори особливо приємні. Вона — гурман, сприймає лише вишукану, правильно приготовлену їжу, легку, без зайвого жиру. Інколи виготовляє щось за ексклюзивними рецептами. Але переважно харчуємось у ресторанах.

- А дієт дотримуєтесь для підтримання фізичної форми?

— На жаль, не вдається. Робочий день дуже зміщений. Концерти — ввечері, а пісні пишу зазвичай вночі. І вечеряю вночі. Це негативно впливає на фігуру. Тому доводиться багато часу проводити у спортивному залі. Артист — як жива реклама. Потрібно, щоб вона була хорошою, як ззовні, так і зсередини. Але заради створення ідеального образу виконавці часто вдаються до штучного піару. А це ще гірше. У мене на першому місці — сім’я. Хочу показати приклад для молодих людей. Кар’єру можна робити і правильним шляхом, без скандалів, надуманих брудних піар-ходів, водночас мати добру сім’ю і бути достойною людиною. На жаль, артисти часто на перше місце ставлять кар’єру, яка їх засмоктує з головою. А на схилі літ залишаються самотніми. Всіх грошей не заробиш і всієї слави не збереш. Слава і гроші — як розкішна квітка, тішить короткий час, а далі пелюстки опадають. Потрібно дивитись на ці речі по-філософськи.

- У вас чітка життєва позиція...

— Я — аполітична людина. Але будь-яка людина повинна мати чітку життєву, а головне — громадянську позицію, вболівати за свою країну. Хочеться, аби Україна виглядала достойно на карті світу, аби тут хотілось жити, творити і будувати майбутнє для своїх дітей. Хочеться, щоб молодь була більш свідомою.

- Ви часто буваєте на сценах Західної України. Але співаєте російськомовні пісні. Про український репертуар не думали?

— Моя мама родом із Західної України, народилась у Карпатах, навчалась у Львові. А я народився у Центральній Україні, у місті Сквира, на малій батьківщині батька. Тут не було української мови, лише суржик. Мама навчала мене української мови вдома. Але остаточний нахил до російської відбувся, коли поїхав навчатись до Києва. Можу розмовляти українською, але мені важко. Адже живу у російськомовному середовищі, не маю з ким практикуватись розмовляти українською. Раніше про україномовний репертуар навіть не йшлося, адже у продюсера було власне бачення моєї кар’єри. Але зараз хочу залучити до свого репертуару україномовні пісні. Подобаються композиції В’ячеслава Хурсенка, Володимира Івасюка. Спробую щось знайти для себе.

- В Україні виконавці рідко експериментують із репертуаром.

— В Україні не існує культури шоу-бізнесу, як це є на Заході. Наш шоу-бізнес кулуарний, весільно-корпоративний. Артисти більше думають про заробіток, аніж про творчість, створення чогось нового, оригінального. Немає творчої феєрії, конкуренції. Тому у нас і немає солідних лейблів, які би взялись за продюсування виконавців.

Довідка «ВЗ»

Василь Бондарчук народився 7 жовтня 1984 р. у місті Сквира (Київська область) у сім’ї музиканта. У 2000 р. вступив до Вищого музичного училища ім. Глієра. Другу освіту отримав у Національному авіаційному університеті. У 2007 р. зайняв третє місце на національному відборі на пісенний конкурс “Євробачення”. Професійно займався гандболом, зараз захоплюється футболом, хокеєм, стрільбою. Дружина — Катерина Веласкес, співачка, учасниця першої «Фабрики зірок». Разом виховують доньку Аріану-Селесту (2008 р. н.).