Передплата 2024 ВЗ

«Чоловіче щастя» «ТіКу»

Вінницький гурт «Тверезість і Культура» взявся розважати публіку у стінах Львівської опери. І це йому більш ніж вдалося. «Танцюючий» балкон, «співаючий» партер і море оплесків – ось яким постав Львів перед фронтменом гурту “ТіК” Віктором Бронюком та його колегами. Велика сольна програма «Чоловіче щастя» принесла цього вечора справжнє настроєве щастя як чоловікам, так і жінкам, і навіть дітям.

Танці трубачів, партії голосистої бек-вокалістки і ремарки-жарти від Віктора Бронюка у вишиванці перетворили концерт «ТіКу» у справжнє шоу. Нові хіти, старі хіти, народні хіти у «тіківському» виконанні — публіка не гребувала підспівувати усьому, що лунало зі сцени. «Давненько ми так не збиралися, — казав Віктор Бронюк. — Може, хтось і не пам’ятає, але рівно шість років тому, у цю холодну пору, десь на Сихові відбувся перший сольний концерт гурту «ТіК».

Свято «Чоловічого щастя», як годиться, розпочали із «Білих троянд», які приправили новими «Ендорфінами», «Сосюрою», «Свєтою», «Дєцкімі іграми», «Алкоголізмом» та й самим «Чоловічим щастям». «Ліричним відступом» послугувала композиція «Апрєль» та пісня «Не цілуй», записана у дуеті з Іриною Білик. Як зізнався Віктор Бронюк, ця пісня — не остання, створена у їхній з Білик співпраці, тож незабаром шанувальники почують новий хіт “ТіКу” та української поп-діви.

«Вперше у Львівській опері хочемо виконати нашу популярну пісню, яку, як виявилось, навіть діти співають у школах на уроках музики, — казав Віктор Бронюк. — Одразу хочу зауважити: у ній немає жодного нецензурного слова». І почався «дует» із залом, з яким виконавець затягнув «Тихую». «Гра слів, ніякої махінації — усе чесно, як на виборах!» — підбив підсумок Віктор Бронюк.

Не обійшлося без «Вчительки» і «Сірожиного пірожиного», а також пісні «Старенький трамвай», яку Віктор Бронюк записав із «Піккардійською терцією» спеціально до 20-річчя вокальної формації. Серед сюрпризів — польська «Гей, соколи!». Лідер «ТіКу» запитав у залу, чи присутні ті відважні поляки, які написали на сайті гурту про те, що придбали квитки на львівський концерт. Ніхто не «зізнався», та пісню для них все одно виконали. А уже потім там же на сайті сором’язливі поляки дякували за «Соколів» у виконанні «ТіКу»…

Мудрі птахи ворони дають собі раду та вміють виживати і у дикій природі, і у густонаселених мегаполісах. А оскільки вони практично “всеїдні”, то знайти щось перекусити для них не проблема. Ворони не гребують насінням рослин, фруктами, горіхами, дощовими черв’яками, яйцями інших птахів і навіть жабами. У німецькому Ганновері восени ворони із задоволенням ласують плодами деревоподібної ліщини (ведмежий горіх). А розколювати шкаралупки горішків (на фото) міцним дзьобом зручно на спорожнілих паркових лавочках...

Схожі новини