Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Злата ОГНЄВІЧ: «Якби мій батько був заможною людиною, не було би проблем, де взяти кошти на «Євробачення»

Одна з найголосистіших співачок України, Злата Огнєвіч (на фото), з третьої спроби нарешті здобула перемогу у нацвідборі на “Євробачення-2013”. Тож саме ця вокалістка цьогоріч представлятиме нашу країну на престижному міжнародному пісенному конкурсі. Про підготовку до “Євробачення-2013”, кавалерів та традиції святкування Різдва кореспонденту “ВЗ” розповіла Злата Огнєвіч.

— Злато, вітаю вас з перемогою у нацвідборі. З третьої спроби вам вдалося вибороти путівку на “Євробачення”. Мабуть, цифра три для вас щаслива?

— Спасибі за привітання! У ці дні було відчуття, наче у мене день народження — (сміється. — І. К.). Стільки поздоровлень і уваги навіть від людей, з якими давно не спілкувалась. Моя команда добре попрацювала, і наша перемога — найприємніший новорічний сюрприз! А цифра три — справді моє щасливе число. У номерах готелів, гримерок і навіть номері квартири, де зараз живу, — скрізь трапляються трійки. Дізналася, що людям з цим числом необхідно всього домогтися особистою працею і не шукати легких шляхів реалізації своїх мрій. Це про мене (сміється. — І. К.).

— У 2011-му ви готували на конкурс “Євробачення” пісню “Зозуля”, яка мала етнічні елементи. Цього разу зупинились на європейському варіанті. Чому? І як довго готували цей номер?

— Готувалися до відбіркового конкурсу з вересня. Але не повідомляли про це ЗМІ, і навіть мої батьки нічого про це не знали. Я пам’ятала усі хвилювання через додаткові запитання з минулого року, і вирішила цьогоріч від них втекти. Цього разу мали час відрепетирувати номер, знайти музичну ідею. Кожна нова пісня — це натхнення, стан душі. Час минає, і співати однакові композиції — скучно. Тому я завжди у пошуку, люблю пробувати нове. Для нацвідбору мій продюсер Михайло Некрасов створив чудову музичну пісню. У композиції Gravity («Тяжіння») поєднались сучасні мотиви і трохи етноноток. Вона — продовження мене, у ній є магія, яка зачіпає душу. А коли я відчуваю пісню, її зрозуміє і слухач.

— Особливих похвал заслуговують бек-вокалісти у вашому конкурсному номері.

— Бек-вокалісти — це наші друзі. Вони навчили мене нових цікавих вокальних фішок. Живуть у Лондоні, співпрацюють з моїм продюсером. Вдячна, що погодилися допомогти і виступити на нацвідборі. Кожен з них пише музику і веде активну сольну кар’єру. Ці вокалісти працювали з такими відомими артистами, як Чака Ханн, Стіві Вандер, Боббі Макферрін, Вінт Марсаліс, Беверлі Найт, Арт Блейкі...

— Ви виступали на нацвідборі у чудовій сукні. Хто її автор?

— Сукню створила дизайнер Анжела Лісіца. Співпрацюємо з нею з часів «Крим М’юзік Фест”. Найважливіше, про що прошу перед створенням сукні, — щоб у ній вільно дихалося. Я співаю наживо, і тугий корсет може стати проблемою. Тому потрібно, аби сукня була і красивою, і зручною водночас.

— Ваш продюсер Михайло Некрасов не сказав, де братимете гроші на “Євробачення”. Але це серйозна проблема, з якою щороку стикаються конкурсанти від України. Маєте меценатів, спонсорів?

— Якби мій батько був заможною людиною, не було би проблем, де взяти кошти на “Євробачення”. І ми пошили би сценічний одяг у знаменитого світового дизайнера, заплативши шалені гроші лише за ім’я. Але таких можливостей немає. Тому Михайло як продюсер шукає різні варіанти, щоб залагодити фінансові питання. У нас, наприклад, є домовленості з тур-компаніями щодо перельотів і проживання під час туру і самої поїздки у Швецію.

— З Михайлом Некрасовим ви підписали контракт.- Ви розповідали нашій газеті, що у ньому прописані правила, є багато обмежень. Наприклад, не маєте права приходити на студію звукозапису у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. А чи є пункт щодо того, чи можна вам виходити заміж та народжувати дітей?

— Контракт не обмежує мене у сімейних питаннях. Єдине, про що домовилися відразу, — повинна попередити всю команду, якщо захочу створити сім’ю та народити дитину. Знаю, що команда зрадіє моєму особистому щастю. Але для цього час ще не настав.

— Ви — дуже красива дівчина, про це навіть у коментарі нашій газеті після цьогорічного нацвідбору наголошувала член журі Олена Мозгова. Але часто красивим та успішним жінкам важко знайти собі половинку. Як у вас, маєте кавалера?

— Музика і сцена займають весь вільний простір. Зараз я — вільний художник, закоханий у музику. І який нормальний хлопець погодився б жити з дівчиною, яка постійно на гастролях, зйомках? Напевно, тільки божевільний, який нічого не боїться. Саме такого шукаю (сміється. — І. К.).

— Часто успішні жінки не мають половинок, адже надто вимогливі у виборі чоловіків. Яким для вас є образ ідеального чоловіка?

— Для мене важливе ставлення хлопця до сімейних цінностей, батьків. Адже згодом він саме так буде ставитися і до мене. Було б чудово, щоб мій майбутній кавалер обожнював дітей, тварин і подорожі.

— Знаємо вас як чудову виконавицю. А якою є Злата Огнєвіч вдома? Любите прибирати, куховарити? До речі, чи готуєте перед Різдвом традиційні українські страви — кутю, пампушки?..

— Вдома я зовсім інша (сміється. — І. К.). Люблю готувати, коли є вільна хвилинка. Мені подобається домашній затишок, стильний посуд, завжди щось купую для кухні. З нетерпінням чекаю Різдва. Хоча куті з дитинства не люблю. А ось перед Великоднем печу паску сама, на кухні в цей час — неземний аромат. Друзі завжди просять добавки, і для господині це велика нагорода.

— Знаю, на Різдво ви їдете до бабці. Як виглядає ваше родинне різдвяне застілля?

— У дитинстві на Різдво ми їхали у Кривий Ріг до родини. Пригадую кучугури снігу, в які можна було зануритися з головою. Цілий день ліпили сніговиків, каталися на санях. А ввечері всією родиною йшли до бабусі, співали різдвяні пісні, і вона запитувала, чи добре поводилися у цьому році? Тато завжди запитував, чи знайдеться грудочка кашки та кільце ковбаски. У бабусі Ліди стояла ошатна ялинка, і стіл ломився від різдвяних страв. І, звичайно, подарунки! Вона дуже щедра, тому не могли дочекатися саме її подарунків. Від бабусі можна було отримати модний одяг, музичні диски, хорошу косметику. Вона у нас сучасна.

— Ви народились у Росії, в Мурманську. Але у вас чудова українська мова і про Україну завжди відгукуєтесь з особливою теплотою. Яку країну називаєте своєю Батьківщиною?

— Я виросла в Україні, точніше, у Криму. Тому вважаю своєю батьківщиною наш прекрасний півострів. Це райське місце, з багатою історією, ароматами трав і смачними персиками. Я — кримчанка за духом. Серед гірських пейзажів і морських просторів по-іншому ставишся до життя. Безмежно вдячна батькам, що вони переїхали у Крим. Усе дитинство провела у горах, підземних озерах і на причалах, куди приходили кораблі. Ми з друзями часто перевдягались у морських піратів, ловили рибу. Тренували дихання в морі, пірнали і засікали час на витривалість. Це згодом дуже пригодилося мені у вокалі.

— 2013 — Рік Змії, та й нумерологи несхвально відгукуються про цифру 13. Для вас цей рік буде дуже насиченим і відповідальним. Чи зважаєте на застереження астрологів?

— У нашої команди попереду важливий етап. Багато творчих планів. Впевнена, що ми пов’язані з зірками, різними енергіями. Але все залежить від нашого ставлення до цього. Посилатиму позитивну енергію, і мені повернеться ще більше хорошого.

— Ви обіцяли, що підготуєте до “Євробачення” для глядачів сюрприз. Що це буде і чи маєте вже чіткий план підготовки до конкурсу?

— Є декілька цікавих ідей... Бек-вокалістів залишимо, вони — важливий складник пісні. Доопрацюємо аранжування, вокальні партії, переходи. Але кардинальних змін не буде. Хочу, щоб номер був органічним зі мною і максимально щирим. Буде акцент на природність, це потрібно слухачеві.

Довідка «ВЗ»

Злата Огнєвіч народилась 12 січня 1986 р. у Мурманську, в сім’ї військового і педагога. Виростала у Криму — в Судаку. У Києві закінчила музичне училище ім. Глієра. Солістка Державного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України. У національному відборі на “Євробачення-2010” увійшла в п’ятірку лідерів. Разом з Асаном Біляловим перемогла у телепроекті “Народна зірка-3”. Була фавориткою нацвідбору на “Євробачення-2011”. Перше місце і приз від преси на Першому міжнародному музичному фестивалі Crimea Music Fest у 2011 р. Переможниця нацвідбору на “Євробачення-2013”. Незаміжня.

Схожі новини