Передплата 2024 «Добра кухня»

Підтримка літніх людей та переселенців

На Львівщині, у трьох ОТГ — Стрілківській, Журавнинській та Гніздичівській реалізовано проєкт «Допомога та підтримка громад», що впроваджувався БФ «Перспектива. Розвиток. Майбутнє»

На підсумковій конференції, що відбулася 25 січня, проаналізували результати роботи.

Вдалося організувати відпочинок 150 тимчасово переселених жінок з дітьми у відпочинково-оздоровчих таборах «Мшанецькі колиби». Слід зазначити, що, окрім відпочинку та перезавантаження, переселенки отримували психологічну та юридичну допомогу.

Ветерани війни і члени їхніх родин провели у «Мшанецьких колибах» десять останніх днів серпня, насолоджувалися гарною погодою, красою навколишніх гір, а також скористали з індивідуальних послуг психологів.

Загалом діяльність проєкту виявилася потрібною і корисною для мешканців ОТГ. Працівники фонду мали підтримку та сприяння від керівників ОТГ під час проведених заходів. Цікавою складовою проєкту була безкоштовна компютерна діагностика зору, за результатами якої виготовлялися окуляри і безоплатно надавалися літнім людям Журавнинської та Гніздичівської громад. Послугами було охоплено 320 осіб.

Окрім того в рамках проєкту було створено кімнату групових психологічних консультацій, придбано меблі та обладнання, які після завершення проєкту будуть передані на баланс Журавнинської амбулаторії.

Цей проєкт впроваджувався завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crow