Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Продукти, які прискорять схуднення

Щоб худнути швидко і без мук, важливо збалансувати свій раціон, додавши до нього максимальну кількість корисних продуктів

Ці продукти допоможуть прискорити втрату зайвої ваги та навіть уникнути переїдання.

Некрохмалисті овочі — броколі, шпинат, цвітна капус­та, огірок, баклажани. Вони містять багато вітамінів, мі­нералів та важливих пожив­них речовин, що допомагають травленню. Вживаючи ці овочі, не треба рахувати калорії.

Некрохмалисті овочі містять приблизно 25 калорій, нуль грамів жиру, п’ять грамів вуг­леводів, три грами клітковини та два грами білка на порцію.

Оливкову олію вважають корисним жиром, тож її слід використовувати в приготу­ванні їжі, як заправку для сала­ту або соус.

Жирні молочні продукти, наприклад, грецький йогурт або молоко, звичайно, більш здоровий варіант, ніж знежире­ні аналоги. Вони не лише міс­тять більше незамінних жирних кислот, як-от омега-3, висо­кий рівень білка, вітаміну B12 та йоду, а й можуть контролювати рівень енергії та покращува­ти швидкість метаболізму, що сприяє втраті ваги.

Нежирний білок швид­ко насичує і не шкодить фігу­рі. Риба, індичка, курка та тофу — ідеальний вибір, кажуть екс­перти. Дієта з високим вміс­том таких білків зменшує від­чуття голоду, знижує кров’яний тиск, допомагає контролювати вагу, покращує м’язову масу та силу, а також знижує ризик ос­теопорозу.

Горіхи та насіння обов’язково повинні бути у раціоні. Зо­крема мигдаль — добре дже­рело мононенасичених жирів — секретний інґредієнт, що до­помагає спалювати жир на жи­воті. Жменя, або 22 грами фіс­ташок на сніданок щодня також спалюватимуть жир на животі.

Група вчених зі США, Данії та Канади стверджує, що осно­вні причини ожиріння пов’язані не з кількістю їжі, а з її складом. За даними американських Цен­трів контролю та профілактики захворювань, ожиріння мають понад 40% дорослих жителів США, наражаючи себе на більш високий ризик розвитку серце­вих захворювань, інсульту, діа­бету ІІ типу та певних видів раку.

Схожі новини